15歲少女指控堂舅父強姦 全男班陪審團未能達大比數裁決遭解散 

184 回覆
254 Like 12 Dislike
題外話
唔係話想blame the victim
但如果風化案都assume 左女方一定係啱
連懷疑都比人人做謀殺既就 男方真幾不利
屌仲要而家女性屈鳩人風化係冇cost
建議一但查明係假案一定要重判女方

告佢老妨都夠啦
究竟咩係堂舅父
講左幾星期我都唔撚知
堂舅父26歲 咁後生

我5歲已經做人堂舅父啦, 我有個表舅細我一歲添,輩分嘅嘢排下排下嘅啫

我細佬9歲做人堂叔公 輩份嘅嘢你吹人唔漲喎
陪審團做得好,理據愈辯愈明

多謝咁多位陪審巴打,創造多幾個合法外快機會
陪審員津貼有成千五蚊一日......
呢單case發生喺泰國,點解由香港法庭審?香港法例有權管轄泰國?

當年菲律賓人質事件香港方面乜都做唔到咁滯,另一個例子係鄧龍威

條友就蠢啦 下次去公海一定咩事都無
題外話
唔係話想blame the victim
但如果風化案都assume 左女方一定係啱
連懷疑都比人人做謀殺既就 男方真幾不利
屌仲要而家女性屈鳩人風化係冇cost
建議一但查明係假案一定要重判女方

你依家都assume左女性傾向用風化案屈人
同班師奶assume男人一定係衰男人一9樣

其實男女陪審員各有自己bias
重點係個人理唔理性而唔係佢嘅性別
陪審員津貼有成千五蚊一日......

呢單案個官特別地加左先係
又未必關性別事
之前好似有單老強全女都唔入罪
呢單case發生喺泰國,點解由香港法庭審?香港法例有權管轄泰國?

當年菲律賓人質事件香港方面乜都做唔到咁滯,另一個例子係鄧龍威

公海咪又係跟隻船的註冊地法律處理
除非你真係同巴拿馬總統有交情啦
[多圖比較]五毛又出動膠化強姦案討論
https://lihkg.com/thread/441897/page/10?ref=ios
他開審前欲承認一項非禮交替控罪
身有屎

公海咪又係跟隻船的註冊地法律處理
除非你真係同巴拿馬總統有交情啦

呢啲重罪係走唔到
好多國家都有universal jurisdiction
例如Hijacking torture terrorism sexual offences 呢堆
(不過強國好似冇

個樣又毒人又蠢

點解起到佢底

條友之前影人相拍上連登俾人貼返轉頭

個樣又毒人又蠢

點解起到佢底

條友之前影人相拍上連登俾人貼返轉頭

達唔到大多數裁決即係有罪同無罪嘅票數都係一半一半啦
男人都唔會偏幫男人
一大班女權撚跳出黎柒
咁都決斷唔到,食撚屎啦
達唔到大多數裁決即係有罪同無罪嘅票數都係一半一半啦
男人都唔會偏幫男人
一大班女權撚跳出黎柒

要全部贊成/得一票反對啊on9仔
發還律政師之後會點?

一直告 告到控方/辯方有大比數? 或者律政師放棄?
發還律政師之後會點?

一直告 告到控方/辯方有大比數? 或者律政師放棄?

律政司 自
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞