15歲少女指控堂舅父強姦 全男班陪審團未能達大比數裁決遭解散 

184 回覆
254 Like 12 Dislike
其實班陪審團會唔會傾到反晒面,因為大家都說服唔到大家

已經睇過12 angry men

係都唔出奇呀

一陣傾到打架又可以有新case可以審
解散係咪換過新一批陪審團
之前睇新聞話個女仔知有人從後整佢
之後驚得濟訓著左
醒發覺patpat有痴立立既液體

呢個講法有冇變過
冇乜印象唔太記得

如果係真...我覺得個男係後面打丁
入左郁緊應該唔會訓得著吧

所以非禮入硬,強姦就真係未必

真係
因為個女仔驗完都話處女膜無事 雖然唔一定代表無插入過
但香港係奉行 疑點利益歸於被告
解散係咪換過新一批陪審團

可以重審或放棄告

正常呢類都唔會放棄
呢單都有得加津貼
之後驚得濟訓著左

呢個講法有冇變過
冇乜印象唔太記得

真係

香港真係被告
之後驚得濟訓著左

呢個講法有冇變過
冇乜印象唔太記得

真係

香港真係被告
點解會搵全男班陪審團
咁撚有原則班陪審員

就係要咁有原則
陪審呢樣野就好似答奪命四式題咁,如果庭上證供係指向無從判斷,就要咁揀

大撚把人趕收工

有精液 仲可以點解釋

非禮=/=強姦
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀
應該唔會揀哂全男咁有爭議嘅陪審團
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀

點有爭議法
女方代表律師點解可以畀 陪審團 全男班架 ?

唔reject 爭取幾個女陪審員 ?

點解一定關男女事

仲有家庭 職業背景唔洗考慮?
淨係睇之前報道
女方講「唔好」之後繼續訓覺
佢家姐定唔知咩分隔佢地兩個再繼續訓覺
單野已經奇奇怪怪啦
達唔到共識有咩咁奇
連登仔又唔係知道晒內情就下定論
如果告「與年齡在十六歲以下的女童性交」就可以輕鬆達成共識
淨係睇之前報道
女方講「唔好」之後繼續訓覺
佢家姐定唔知咩分隔佢地兩個再繼續訓覺
單野已經奇奇怪怪啦
達唔到共識有咩咁奇
連登仔又唔係知道晒內情就下定論
如果告「與年齡在十六歲以下的女童性交」就可以輕鬆達成共識

都唔得啦,自願就衰十一,唔係自願就強姦,但兩者都要被告放過條J入原告陰道先計
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀

點有爭議法

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞