15歲少女指控堂舅父強姦 全男班陪審團未能達大比數裁決遭解散 

184 回覆
254 Like 12 Dislike
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀
應該唔會揀哂全男咁有爭議嘅陪審團

點有爭議法

膠乜撚啊︳上面已經有其他人講咗,幾男幾女都好咪又係咁做
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀

點有爭議法

膠乜撚啊?上面已經有其他人講咗,幾男幾女都好咪又係咁做
淨係睇之前報道
女方講「唔好」之後繼續訓覺
佢家姐定唔知咩分隔佢地兩個再繼續訓覺
單野已經奇奇怪怪啦
達唔到共識有咩咁奇
連登仔又唔係知道晒內情就下定論
如果告「與年齡在十六歲以下的女童性交」就可以輕鬆達成共識

都唔得啦,自願就衰十一,唔係自願就強姦,但兩者都要被告放過條J入原告陰道先計

應該要係 “非禮十六歲以下女童”
咁條罪應該入硬

但有啲奇怪強姦唔入算正常 點解非禮都達唔到裁決

勞你老母
女女女案竟然會有全男陪審團

唔出奇

之前都有post講過

女人bias過男人好多

唔係女女女案就一定揀女人著數D

係連登仔話啫
女人做事公正過男人囉唔該

唔出奇

之前都有post講過

女人bias過男人好多

係連登仔話啫

點證明?

唔出奇

之前都有post講過

女人bias過男人好多

係連登仔話啫

點證明?

係囉點証明囉
女人 bias 過男人好多
我都想知

唔出奇

之前都有post講過

女人bias過男人好多

係連登仔話啫

感情用事就真
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀

點有爭議法

我講緊點解女方律師唔揀對自己個方有利嘅陪審團
而要同意用全男班
唔係講緊男女比例對判決嘅影響
況且咩叫幾男幾女又係咁做
你做過統計?如果係咁洗咩揀陪審團
咁撚有原則班陪審員

就係要咁有原則
陪審呢樣野就好似答奪命四式題咁,如果庭上證供係指向無從判斷,就要咁揀

大撚把人趕收工

有精液 仲可以點解釋

打飛機唔代表強姦

要證明放過碌撚入去呀
顏射唔通又當強姦呀
有冇企圖強姦呢條例
處女膜未破但都可以係因姦不遂 or 真係冇放過落去
咁先可能令到陪審團難判姐
加上控方證人啲口供做乜勁
有冇企圖強姦呢條例
處女膜未破但都可以係因姦不遂 or 真係冇放過落去
咁先可能令到陪審團難判姐
加上控方證人啲口供做乜勁

使撚企圖強姦咩 非禮最高都已經可以判十年
大部分老強都係判幾年之嘛
點解會搵全男班陪審團

選架

我知
但雙方律師有得揀

點有爭議法

而要同意用全男班

如果真係有一個定律係男定女好

咁以後唔洗揀喇

每次都一半男一半女算

因為控方一定想揀曬男/女 調番轉辯方又想揀曬女/男

最後就一半男一半女

選架

我知
但雙方律師有得揀

點有爭議法

而要同意用全男班

如果真係有一個定律係男定女好

咁以後唔洗揀喇

每次都一半男一半女算

因為控方一定想揀曬男/女 調番轉辯方又想揀曬女/男

最後就一半男一半女

班友完全無視jury係兩邊篩選過再同意先有咁既組合

你覺得兩邊律師團加當事人被告原告都唔夠連登仔一句咁專業

講真
女性有會特別幫返女性?唔少女見人靚、有幾分姿色就妒忌人啦,唔通又話佢地偏幫男方

男又可能因為人地背景職業家底另作主張

邊有得因性別一概而論
其實依家係針著緊佢有冇插入依個動作黎決定佢構唔構成強姦
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁
強姦之後仲有處女膜機會好低
有職場經驗幾年的人都不會說女人幫女人,男人幫男人的笑話
做陪審都幾大壓力
要決定一個人既自由
有職場經驗幾年的人都不會說女人幫女人,男人幫男人的笑話

講開先覺
做咁多份工都係女人針對女人多

唔出奇

之前都有post講過

女人bias過男人好多

你諗下係一單懷疑強姦案
一個女人同一個男人
邊個more likely 會預先覺得係強姦犯錯?

同問
邊個more likely 會預先覺得係強姦犯冇錯?

如果你真係要咁問

我會話50/50

陪審制度本身就comply左陪審員有preference...
冇任何preference 直接搵AI判算啦

所以咪就係男人都有50/50既preference 女人都有50/50既preference

所以其實揀男定女分別都唔大

係呀
見上面有人話女人唔應該做風化案陪審員

女人感性行先
其實對被告無好處
你呢轉判左佢甩身就話啫
淨係睇之前報道
女方講「唔好」之後繼續訓覺
佢家姐定唔知咩分隔佢地兩個再繼續訓覺
單野已經奇奇怪怪啦
達唔到共識有咩咁奇
連登仔又唔係知道晒內情就下定論
如果告「與年齡在十六歲以下的女童性交」就可以輕鬆達成共識

開家庭會議個老母又講到1999
重要比人踢爆個老母曾經因為詐騙坐過兩碌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞