【祈望失業】《我係窮郵差,專門幫陰陽相隔嘅親人送信 》真.完

1001 回覆
742 Like 6 Dislike
多人推咪即係多人想睇文
唔明有咩好屌

問題係同一個人係咁推
岀得好慢
多人推咪即係多人想睇文
唔明有咩好屌

問題係同一個人係咁推

Hello
唔好話佢慢 好文要時間
唔好話佢慢 好文要時間

頸都長
救返學生妹之後,佢都無乜傷害,好彩我哋都趕得切,佢只係有啲受驚,但無乜大礙。

「下次唔好咁易信人啦。」我用被蓋住佢講。

學生妹話,教授係用幫佢入大學嘅理由,引佢上嚟,點知一上到嚟就開始綁手綁腳。

「我以後真係唔敢啦⋯⋯」佢喊住咁喺Madam安慰下走。

陳教授畀警察押上警車,單係意圖強姦都夠佢坐。

臨上警車時,我同佢講:「你知唔知,人哋死咗都仲想綁住佢,真係一件好卑劣嘅行為。」

「你根本唔知我有幾鍾意佢⋯⋯有幾咁唔可以失去佢⋯⋯」佢轉頭瞪住我講。

「你唔可以失去嘅⋯⋯係佢⋯⋯定還是係你嘅自尊同控制慾?」

「隨你估⋯⋯」佢嘴角上揚話:「反正我唔會坐得長。」

「人間法律未必制裁到你,但將來喺陰間你慢慢還。」
一入就有文
佢有啲錯愕咁畀押上警車。

出返宿舍嘅時候,只係見王胤瀅甜笑咁望住我,一臉得意。

「今次應該多謝我啦。」

「我都救咗你,當係打和啦。」

「喂,條數係咁計㗎咩?」

「當然啦,唔係點計?」

「我都唔識計,可能要問返教授。」

夜空下,我哋相視而笑。

《陳教授篇完》

飛蛾圍轉街燈黃光,燈柱下嘅佢摸摸肚問:「肚餓⋯⋯我哋去食飯囉?」
好好奇 連登有史以來最大正負評差幾多? 依個po可唔可以做到呢?
推到2046,快D出文
唔好話佢慢 好文要時間

頸都長

咪有文囉
上唔到熱門?
上唔到熱門?

唔得啦
好正,但好似種有好多野無講咁

我都覺
可唔可以講下係點帶返王胤瀅去現實?

瞓醒
陳教授篇完都未feel 到埋尾
樓主點會覺得上個post 可以完到
星期六唔好咁懶好喎

今日多嘢做
點解要喺咁推post
我連上個post都未追完
上到熱門未?

講故台熱門
點解要喺咁推post
我連上個post都未追完

沉po無乜動力㗎
飛蛾撲火
王胤瀅係一個極鍾意日本文化嘅女仔,身上嘅打份都好日系女生FEEL,食嘢都自然就佢去食日本嘢。

我哋近近地去咗銅鑼灣嘅拉麵店,一間好細嘅店,叫咗碗青BB嘅拉麵,佢就好肚餓咁食得好開心,我就無乜胃口。

「你唔食嘅?」

「無乜胃口,點解妳咁食得?」

「我成日無食過嘢啵。」說話之間,佢已經吞咗大半碗麵,點估到小小嘅身驅有如此高強嘅戰鬥力呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞