做左N年外國代購代運,你問我答(二)

122 回覆
7 Like 18 Dislike
點解你做左咁耐好似愈做愈唔掂咁...
其他代購代運好多都遲過你但而家都大間過你

代購有gtm pieceup centz he-shop 等等
代運又有 buynship shipbao usadirect 等等

純粹好奇
點解講到自己咁勁但又唔係龍頭....

你想人地點答你........... lol

Topic 寫左自己公司野唔答就係唔答,又唔係要係度宣傳,分享下經歷。不過自己公司同代運果d唔講(b & s 同shipbao有大水喉),如果你問我果3間content farm係咪所謂龍頭 ,上面一間要去台灣做埋先搵到食,又有一間將人地公司d貨逐件逐件copy and paste 自己網當自己野,睇見都辛苦,定你想講既龍頭係用買番黎既like數計?

因為facebook將個reach改黎改去,幾百萬既page好似asos咁而家開post都係得幾十like,但佢地就隨隨便便一個post幾十like... 或者錢解決到既就唔係問題吧,但我就老早放棄玩多like競賽

改行remarketing同seo 喇。最後因為香港物流業繁盛,要咁大間鋪仲要擺旺區咪即係幫人交租,而家物流咁好,個位數一件成本可以寄全港幾百個智能櫃喇,去工廠區租間寫字樓加個倉仲正啦,平一半,講開大細問題,我早兩日先租多個倉,好似恐懼鬥室個場景咁

1x0尺3000搞掂

我分析大概係咁,因為我開d野佢地大部份都content farm唔到我所以我無聽過佢地好耐lu,不過有一間同上面差唔多既公司已因為捱唔住貴租改裝間鋪做event room租俾人,死前兩個月連15蚊膠水都可以用黎出post,佢用口水代替一件都只係執到15蚊,呢d先悲哀

總之做生意同做人一樣唔變唔得啦,網購公司就係要鬥控制成本,利申自己無意鬥大鬥like多,有機會我反而仲想再搬遠少少

你思路都幾搞笑
人地去台灣做開拓市場有咩問題
你自己出Post咪又係Copy and paste 你自己收到嘅Email subscription
Engagement唔夠人多就話人買Like
又唔願意否認人地生意多過你呢個事實

如果話人Content farm 其實自己最好都Compare下
你話唔聽唔睇其實都幾駝鳥下...
因為除左可以運香水之外已經冇咩特別
利申先

自己用代購已經好多年
而家用代運多

因為係由2012年已經用所以見證住呢行興衰
樓主果陣係點自己google 下都會睇到

不過而家上述果幾間都唔算可取

代購有gtm pieceup centz he-shop 等等
代運又有 buynship shipbao usadirect 等等

純粹好奇

Topic 寫左自己公司野唔答就係唔答,又唔係要係度宣傳,分享下經歷。不過自己公司同代運果d唔講(b & s 同shipbao有大水喉),如果你問我果3間content farm係咪所謂龍頭 ,上面一間要去台灣做埋先搵到食,又有一間將人地公司d貨逐件逐件copy and paste 自己網當自己野,睇見都辛苦,定你想講既龍頭係用買番黎既like數計?

因為facebook將個reach改黎改去,幾百萬既page好似asos咁而家開post都係得幾十like,但佢地就隨隨便便一個post幾十like... 或者錢解決到既就唔係問題吧,但我就老早放棄玩多like競賽

改行remarketing同seo 喇。最後因為香港物流業繁盛,要咁大間鋪仲要擺旺區咪即係幫人交租,而家物流咁好,個位數一件成本可以寄全港幾百個智能櫃喇,去工廠區租間寫字樓加個倉仲正啦,平一半,講開大細問題,我早兩日先租多個倉,好似恐懼鬥室個場景咁

1x0尺3000搞掂

我分析大概係咁,因為我開d野佢地大部份都content farm唔到我所以我無聽過佢地好耐lu,不過有一間同上面差唔多既公司已因為捱唔住貴租改裝間鋪做event room租俾人,死前兩個月連15蚊膠水都可以用黎出post,佢用口水代替一件都只係執到15蚊,呢d先悲哀

總之做生意同做人一樣唔變唔得啦,網購公司就係要鬥控制成本,利申自己無意鬥大鬥like多,有機會我反而仲想再搬遠少少

你思路都幾搞笑
你自己出Post咪又係Copy and paste 你自己收到嘅Email subscription

如果話人Content farm 其實自己最好都Compare下

香水就算吧啦
eBay 有唔少賣家可以direct ship hk, 運費雖然貴佢幾十,重點係唔洗等到天荒地老
想搞代購 人在美國 你覺得依加搞仲有冇得做

有,做大陸客!

咁個本洗唔洗好大
Levis us係咪已經冇辦法集運

另外有冇代購網會賣假貨

我落到單wo ship 埋

有d 代運地址唔洗做tricky 野都得,你果間應該係其畫間,levis us 好抵死,地址唔得但唔會名言,會話你知係payment method唔得

純粹好奇

1x0尺3000搞掂

你思路都幾搞笑

我係直接同美國公司拎貨架,包括埋nike us ,bestbuy,仲有最近同end clothing 合作變低運費等等,我日日咁多獨家折你都淨係識香水其中一樣好明顯你根本唔了解我前就諗住串,所以我都唔想覆呢類問題 ,無興趣罵戰,反正無用又無結論,附上你心目中無特別既我既兩日19張百幾件end clothing 單做close topic啦唔答喇

唔洗起d名底我亂吹出黎既
Levis us係咪已經冇辦法集運

另外有冇代購網會賣假貨

我落到單wo ship 埋

有d 代運地址唔洗做tricky 野都得,你果間應該係其畫間,levis us 好抵死,地址唔得但唔會名言,會話你知係payment method唔得

bestbuy 睇心情砍單既... 時得時唔得,
但係就溫馨提示你一下,你申請左個account得左一次就好似以後都得,好似,上面果招對bestbuy有無用呢?有d用吧,夾個us paypal account試下囉 唔好買太貴,被秒砍你會蝕匯率,有d銀行未必退difference 2%

有,做大陸客!

咁個本洗唔洗好大

唔洗,我有個朋友真係長駐美國齋做呢d,有張信用卡,係淘寶出代刷代購,再求其搵間轉運合作,好似都維持到生命,但我覺得競爭咁大未必可以當正職做

有,做大陸客!

咁個本洗唔洗好大

大概係呢類,真係有人落既,你睇佢個銷售量就知應該可以一試

想知點解搵你地訂end clothing要成一個月咁耐
平係平呀但佢直寄香港都係幾日既事
印度Amazon買e gift card
有冇代購幫到手
想問你公司係咩名 8
最近開始連bestbuy 都訂到了

巴打係咪代購best buy?
巴打
用用下PAYPAL係美國網買野突然被paypal bam左個acc
佢話要confirm a bank/upload statement
應該點搞
Payapl 開Acc 果到仲要Mobile confirm 點搞
用集運果個電話我收唔到短訊Confirm
巴打,我用跟你個步驟開左美國paypal, 之後上walmart買野,paypal話無法完成你的購物,可以點搞?

想問下你間垃圾閪公司Sunnny執柒左未?
想知點解搵你地訂end clothing要成一個月咁耐
平係平呀但佢直寄香港都係幾日既事

見收$20就過數幫襯,點知收到通知成個月先有貨真係
同幾個巴打夾SHARE運費買冇咁嬲
師兄想問下知唔知adidas de/fr ban唔ban集運地址同信用卡地址?成日係adidas uk買野比到錢但最尾比佢cut晒單 十單有8單都cut

想問下你間垃圾閪公司Sunnny執柒左未?

個客服十問九唔應,完全無打算解答你既問題
而家d 貨都唔知點
Best buy 用咩集運唔會block
外國網購 唔可以成功付款
唔寄集運倉
有無解決方法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞