做左N年外國代購代運,你問我答(二)

122 回覆
7 Like 18 Dislike
Levis us係咪已經冇辦法集運

另外有冇代購網會賣假貨

我落到單wo ship 埋

巴打你用邊間?我用二間集運地址試過都唔得。
外國網只寄us 想寄番黎香港有冇方法?

搵代運幫手,google代運大把公司幫到你

煙呢?直運仲貴過件野本身而且又唔連tax

煙死硬啦。。。
Levis us係咪已經冇辦法集運

另外有冇代購網會賣假貨

我落到單wo ship 埋

巴打你用邊間?我用二間集運地址試過都唔得。

你只要試下買野時將個地址拆開放address 1 同2就可以啦,香港卡都買到
想由美國運少少野去香港
咩途徑最抵?

出去搵代運集運,要搵收實重既,20零蚊一磅搞掂

20 零蚊講緊美金?

hkd

代運英文叫咩?? 想google 下

試吓 "Proxy shipping" or "Proxy shopping"

freight forwarding
footasylum 團快手少少plz
我起 Amazon jp 睇中件adidas 衫
但佢唔送海外,有咩代購推介

求其搵間賣韓裝既公司仔幫你買,佢地個個月去韓國入貨應該肯做
人係加拿大 上年開左間ig shop 想問下要點樣先可以吸多啲客 或者賣埋俾大陸客?
我起 Amazon jp 睇中件adidas 衫
但佢唔送海外,有咩代購推介

google amazon 日本代購, 難度唔大所以搵邊間都應該差唔遠
人係加拿大 上年開左間ig shop 想問下要點樣先可以吸多啲客 或者賣埋俾大陸客?

今時今日ig fb無番咁上下marketing 技巧落下廣告,齋靠content farm 休想突圍

大陸客用wechat 同淘寶囉,有得做既,我有個partner大陸人特登拎美國學生visa 去美國長居同做
最近開始連bestbuy 都訂到了
想搞代購 人在美國 你覺得依加搞仲有冇得做
想搞代購 人在美國 你覺得依加搞仲有冇得做

有,做大陸客!

US paypal係咪一定要用AE卡?
我用VISA連paypal 比錢時出error message

US paypal係咪一定要用AE卡?
我用VISA連paypal 比錢時出error message

無錯,ae card 機率大好多master card都有時得
比timberland cut單話我個地址唔送
但張信用卡就碌左,幾耐左右會退返錢落我張卡?

請問如果想揾你係adidas 到買2對鞋
大概咩收費,thx

要睇你張卡架呢個,因為佢cancel 你單,即係唔羅你authorise 俾佢既錢,一般一個月左右就會番入去,所以應該唔叫退錢,佢無攞你錢,只係hold 住左你d credit limit

timberland乖乖搵代購比較好

點解你做左咁耐好似愈做愈唔掂咁...
其他代購代運好多都遲過你但而家都大間過你

代購有gtm pieceup centz he-shop 等等
代運又有 buynship shipbao usadirect 等等

純粹好奇
點解講到自己咁勁但又唔係龍頭....

代購有gtm pieceup centz he-shop 等等
代運又有 buynship shipbao usadirect 等等

純粹好奇

你想人地點答你........... lol

純粹好奇

你想人地點答你........... lol

Topic 寫左自己公司野唔答就係唔答,又唔係要係度宣傳,分享下經歷。不過自己公司同代運果d唔講(b & s 同shipbao有大水喉),如果你問我果3間content farm係咪所謂龍頭 ,上面一間要去台灣做埋先搵到食,又有一間將人地公司d貨逐件逐件copy and paste 自己網當自己野,睇見都辛苦,定你想講既龍頭係用買番黎既like數計?

因為facebook將個reach改黎改去,幾百萬既page好似asos咁而家開post都係得幾十like,但佢地就隨隨便便一個post幾十like... 或者錢解決到既就唔係問題吧,但我就老早放棄玩多like競賽

改行remarketing同seo 喇。最後因為香港物流業繁盛,要咁大間鋪仲要擺旺區咪即係幫人交租,而家物流咁好,個位數一件成本可以寄全港幾百個智能櫃喇,去工廠區租間寫字樓加個倉仲正啦,平一半,講開大細問題,我早兩日先租多個倉,好似恐懼鬥室個場景咁

1x0尺3000搞掂

我分析大概係咁,因為我開d野佢地大部份都content farm唔到我所以我無聽過佢地好耐lu,不過有一間同上面差唔多既公司已因為捱唔住貴租改裝間鋪做event room租俾人,死前兩個月連15蚊膠水都可以用黎出post,佢用口水代替一件都只係執到15蚊,呢d先悲哀

總之做生意同做人一樣唔變唔得啦,網購公司就係要鬥控制成本,利申自己無意鬥大鬥like多,有機會我反而仲想再搬遠少少
點訂日本 p Bandai d 嘢
點訂日本 p Bandai d 嘢

主要係比唔到錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞