做左N年外國代購代運,你問我答(二)

122 回覆
7 Like 18 Dislike
lm

買野時睇到呢個表示你需要一個該地既paypal 賬號了
外國PAYPAL申請方法

以下的例子是申請美國PAYPAL賬戶,但任何國家都應該一律通用(因為美國自911後已成為呢方面最嚴密既國家)

1.

https://www.paypal.com/hk/webapps/mpp/home
進入香港的PAYPAL網站,先不要急著申請賬戶,按頁面右下角的香港區旗標誌選擇國家

2. 選擇美國

3. 選擇Sign Up -> Personal Account -> Next

4. 填寫真實相關資料 -> NEXT

5. 地址輸入轉運地址也可以啦

6. Shop with paypal -> get started -> 輸入信用卡資料
注意: 唔係張張信用卡都可以,推薦使用AMEX較容易通過佢系統審查(VISA/MASTER 難少少),按下Link card 後,沒出現問題就代表可以使用了

完成! 你可以使用屬於自己的外國Paypal賬戶購物了!
總結

有d網站其實就算使用外國Paypal賬戶,就算表面上下到訂單也好,最後還是會砍掉你的訂單的(e.g. Macy's),你亦要留意自己申請的賬戶其實係無通過身份認證,所以會有限額的(但夠你下幾十張單)。唔想煩的話,都係請個做代購的解決吧。

註:其實家長用這方法付外國子女的大學學費也可以啦夠吉士夠外匯都得
巴打忙左幾個月
巴打忙左幾個月

係呀而家都係唔得閒,又有同事走又搬鋪
想請教巴打如果係dickies 官網買野寄香港貴唔貴呀?係咪直接用visa比錢就得架啦
感恩節果輪 名牌通常會唔會有減價?if 有,減得多唔多?
e.g. burberry / BV
團購仲有得做?
pish
想由美國運少少野去香港
咩途徑最抵?
Levis us係咪已經冇辦法集運

另外有冇代購網會賣假貨
想問下巴打如果人長期係美國加州 做代購有冇得諗
想問如果美國代購手袋應該去方個州好
同埋歐洲eg法國點樣寄一堆免稅野番黎hk最抵玩?

巴打
https://t.me/nottday
有興趣可以一齊傾傾
想問如果美國代購手袋應該去方個州好
同埋歐洲eg法國點樣寄一堆免稅野番黎hk最抵玩?

依家美國網購很多州要支付銷售稅. 例如加州要 7.25%. 只有這五個州沒有:

Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire, and Oregon

巴打
https://t.me/nottday
有興趣可以一齊傾傾

Say左hi
想問問Nike US 同 Adidas US 呢啲會Cut單嘅網站有咩方法搞掂

另外有冇代購網會賣假貨

我落到單wo ship 埋
感恩節果輪 名牌通常會唔會有減價?if 有,減得多唔多?
e.g. burberry / BV

一樣會減,唔減果個應該唔係美國網站黎
團購仲有得做?

好睇你做d乜,如果淘寶就算啦,但你如果係某某國家發現好野,對方又肯大大堆幫你運既,咁就ok

利申以前係環球影城運過幾百支可樂
pish

thanks, 連我本人都唔得閒打理,得番番黎先知被劣評中
想由美國運少少野去香港
咩途徑最抵?

出去搵代運集運,要搵收實重既,20零蚊一磅搞掂

另外有冇代購網會賣假貨

唔係呢個係一個技巧黎,呢d教精你

你只需要將你集運個地址拆開,分開放係address1 同 2就會過到,終身受用架呢招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞