[長途單車遊記]20歲,一個人由香港踩去維也納

1001 回覆
3709 Like 24 Dislike
lm
又live了
每日一篇
樓主可唔可以出快d
不得不佩服
strong post LM
好L勁樓豬
本來打算繼續露營,但因為落雨所以放棄左。

我地入左"騎友之家"旅程上第一間專FOR單車友既旅館
由滇開始,就有好多FOR單車旅行者既旅館,每間個名都唔同
不過都有個共通點,就係$50-$60包住宿+早晚餐
十分之抵屌
小凡享受左一次住旅館之後,就懶左勁多,之後都未露過營了。而我自己到拉薩之前都冇再露過營。

老闆千叮萬囑叫我地唔好靠山踩,而事實咁既天氣踩山路係好危險,隨時都可能有石跌落黎。
當時唔識死,心口得個勇字就踩,諗住睇下舊石硬D定我條命硬D。
而依種唔識死既心態一直KEEP住直到維也納

唉,全部都係泥

踩到去小店買乾糧休息一下,正想拎銀包比錢既時候,發現係單車後袋入面既銀包唔見左
突然諗返一個鐘頭前係沙橋鎮發現個袋比人打開左,當時仲以為自己唔小心,原來係比人偷左都唔知
點算?雖然銀包冇乜錢,但唔見左回鄉證先麻煩
小凡都趕到了,打110報警。希望仲搵得返D證件

突然奇蹟發生
正搵緊電話卡登記既時候,突然摸摸下,摸到個銀包
最後小凡話鳩我係咪玩公安電話

More
係咪已經去完番左尼la?
其實點叉電
露營既話
強帖留明
本來打算繼續露營,但因為落雨所以放棄左。

我地入左"騎友之家"旅程上第一間專FOR單車友既旅館
由滇開始,就有好多FOR單車旅行者既旅館,每間個名都唔同
不過都有個共通點,就係$50-$60包住宿+早晚餐
十分之抵屌
小凡享受左一次住旅館之後,就懶左勁多,之後都未露過營了。而我自己到拉薩之前都冇再露過營。

老闆千叮萬囑叫我地唔好靠山踩,而事實咁既天氣踩山路係好危險,隨時都可能有石跌落黎。
當時唔識死,心口得個勇字就踩,諗住睇下舊石硬D定我條命硬D。
而依種唔識死既心態一直KEEP住直到維也納

唉,全部都係泥

踩到去小店買乾糧休息一下,正想拎銀包比錢既時候,發現係單車後袋入面既銀包唔見左
突然諗返一個鐘頭前係沙橋鎮發現個袋比人打開左,當時仲以為自己唔小心,原來係比人偷左都唔知
點算?雖然銀包冇乜錢,但唔見左回鄉證先麻煩
小凡都趕到了,打110報警。希望仲搵得返D證件

突然奇蹟發生
正搵緊電話卡登記既時候,突然摸摸下,摸到個銀包
最後小凡話鳩我係咪玩公安電話

玩鳩公安
LIVE左
又live左
Lm
Live
Lm lm
live左
LM
LIVE
又live左
live
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞