林鄭數學題: 免審查交通津貼

198 回覆
88 Like 3 Dislike
個計劃分分鐘1億都唔洗
學生都可以申請?
1600蚊除返開 當奴隸要返廿六日要六十一蚊一日 咩人要比六十蚊搭車返工都唔轉工 大西北屯門返到鰂魚涌都唔洗六十蚊

應該得水貨佬達標
大把文盲港豬已經俾佢既言語偽術呃咗

頭先喺公司已經聽到有人大讚係德政
25%講就好聽,
實質就得果幾十蚊,
真係多撚謝
資助走私客
假設巴士地鐵小輪平均加5%……
樓主巧叻叻

關你尻事

樓主屌打所有連登仔

關你尻事
戇撚柒鳩
1600蚊除返開 當奴隸要返廿六日要六十一蚊一日 咩人要比六十蚊搭車返工都唔轉工 大西北屯門返到鰂魚涌都唔洗六十蚊

應該得水貨佬達標

水貨佬一日已經達標。買30張(分開用)。每個月成本慳9k。超標仲可以買多幾張。完全係水貨客乘車優惠
個計劃分分鐘1億都唔洗

政府收地鐵股息47億
香港勞動人口3971200
政府就估超過2000000受惠
當然要計行政成本

其實有數得計
我你小巴佬買夠幾打卡返黎do

小巴無

小巴無

驗眼

小巴無

又一盲尻

小巴無

驗眼

紅巴無, 綠巴無

小巴無

驗眼

紅巴無, 綠巴有
問:坐去羅湖、坐東鐵頭等車廂、坐機鐵是否都可以?
答:可以

問:遊客都可以取得津貼?

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57319143&category_guid=6996647&category=instant&issue=20171011

遊客都可以拎

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=57319143&category_guid=6996647&category=instant&issue=20171011

遊客都可以拎

冇得避免
等於長者八達通
明益水貨客
佢地一個月淨車錢可能都夠$1600xn

小巴無

驗眼

紅巴無, 綠巴有

八達通梗係講綠van啦
弱智

遊客都可以拎

邊撚個柒頭推呢個白痴津貼炒撚左佢

應該得水貨佬達標

研究取消埋限奶令
奶媽明益水貨狗🤷🏻‍♂️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞