林鄭數學題: 免審查交通津貼

198 回覆
88 Like 3 Dislike
Excel 題: formula 應該要點set?

a1做input
=if(a1-400<=0,"0",if (a1-400<=1200,(a1-400)*25%,if(a1-400>1200,"300")))

a1做input
=if(a1-400<=0,"0",if (a1-400<=1200,(a1-400)*25%,if(a1-400>1200,"300")))

感謝各位解答既巴打
遲D公共交通炒到上天價,跟住又可以用呢D19地鐵優惠招當做左野

a1做input

感謝各位解答既巴打

用 min max 做簡單過 nested if

a1做input

感謝各位解答既巴打

=max(0,min(300,(a1-400) *0.25))

a1做input

感謝各位解答既巴打

=max(0,min(300,(a1-400) *0.25))

高手
1600蚊除返開 當奴隸要返廿六日要六十一蚊一日 咩人要比六十蚊搭車返工都唔轉工 大西北屯門返到鰂魚涌都唔洗六十蚊

Science Park, if you live in HK island
九龍返港島表示完全冇撚用,都會票仲慳得多過佢。

a1做input

感謝各位解答既巴打

高手

廢鐵轉頭加返
(X-$400) x 0.25
上限$300
仲衰過小學雞式車船津貼計劃
1600蚊除返開 當奴隸要返廿六日要六十一蚊一日 咩人要比六十蚊搭車返工都唔轉工 大西北屯門返到鰂魚涌都唔洗六十蚊

Science Park, if you live in HK island

南區去科學園小巴>港鐵>小巴呢啲on9法先可以chok到$30.5+
BTW, 機場坐開 E巴 可以 upgrade 去 A巴
屌你老味我份工日日行街週圍去個個月車錢都唔洗$1000,邊撚個返工要答成1600

長洲返天水圍

返機場日日A車或機鐵
屌你老味我份工日日行街週圍去個個月車錢都唔洗$1000,邊撚個返工要答成1600

長洲返天水圍

返機場日日A車或機鐵

本身返機場呢d工 公司一般都會有津貼啦
樓主巧叻叻
提提大家,的士,紅頂同村巴係唔包括在內
樓主巧叻叻

關你尻事

長洲返天水圍

返機場日日A車或機鐵

本身返機場呢d工 公司一般都會有津貼啦

即係公司會食左份補貼
有種咪撚拎

有種咪撚拎份你份糧啊五毛狗
我有份比架

一早block柒左佢
樓主巧叻叻

關你尻事

樓主屌打所有連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞