麥明詩搭的士免找6毫都被司機放上網 十優港姐:一搭就出事

190 回覆
354 Like 6 Dislike
屌你老母我以為十優比少左幾毫子,原來係調番轉佢比多幾毫子你
屌你老母的士佬真係戇鳩鳩
屌你老母,原來係借d 意宣傳支那寶
麥x 詩不得好死
的士狗有無兜路
坐過好多次差唔多路線都係30出頭到
屌你老母的士佬
幾時先有得俾卡/八達通呀?
屌你老母,原來係借d 意宣傳支那寶
麥x 詩不得好死

你個腦得支付寶係電子付款?
佢唔係串高慧然咩?
以後冇選擇下要搭的士,大家記住[red]"跟咪錶比錢"[/red]

55.6就比55.6 或者105.6

落左旗,收現金,的士佬話落錯旗我點證明呢咁

宜家唔係要證明的士佬有冇收錢,而係要證明個客有冇俾錢呀on9仔,睇支旗有撚用咩

點落錯旗? DC9落得旗就計稅架啦
唔收錢你落旗做乜撚野?

你答我點樣可以證明落左錶就一定等於有交易咪你贏囉嘈

咁舖頭使唔使去證明出左單就等於有交易呀?
落左錶條數就交俾稅局架啦,
DC9鐘意落多幾次錶唔收錢既, 稅局咪多謝佢囉
原來你真係白痴黎

開舗頭唔係公司都要拎商業登記,每年要會計師簽名交數,會計師頹極都要識睇下你公司銀行戶口有幾錢啦,咁點會證實唔到有收錢呀?

的士佬係自僱填form報稅咋,稅局邊有咁得閒check的士佬銀行有幾錢
你堅持話報稅睇埋個錶,但事實就係齋睇錶證實唔到個客有俾錢丫嘛

個錶最多都係證實的士佬收幾錢,但的士佬可以拗支旗錯話自己冇收唔計,查o個個又證明唔到個客有冇俾錢,電子貨幣因為由第三方處理就可以一次過解決哂以上漏洞,諗清楚D好唔好?

公司同自僱擺埋一齊講,唔識就收皮啦仆街

利申: 19 CPA 一名

的士佬拗支旗錯, 你不如話個錶壞啦
咁俾現金又點撚樣計呀, 而家係咪全部強制要俾八達通呀撚樣
做CPA做到你咁戇鳩, 個牌買返黎架?

事實睇個錶就係漏洞,因為睇錶做人對的士佬唔公平,的士佬就大條道理反對,咁如果有個客座左三舊水,旗就落左,但係的士佬不幸俾個客打劫/走數又點計? 咁係唔係的士佬硬食?

現金係無解架啦,但俾你有八達通同信用卡用的話,我仲會唔會選擇用現金找數?

宜家係除左現金之外乜都唔得丫嘛,所以咪話的士狗宜家大條道理合法逃稅囉柒頭

所以我第一個post已經係話報稅問題先係最大誘因唔裝八達通etc,係你死拗話查錶就可以解決,我宜家就係話你知唔得囉撚樣

做audit做到你咁on9, 就算係公司客,佢有張invoice 跳左number, 自稱void左,你都會問佢拎supporting la.

依家部錶就= invoice, 的左狗如果話比人打劫,咁係咪應該會報警呀?個乘客走數,係咪又應該報警呀?自稱比人走數又冇報警,咪即係有鬼囉

落左旗,收現金,的士佬話落錯旗我點證明呢咁

宜家唔係要證明的士佬有冇收錢,而係要證明個客有冇俾錢呀on9仔,睇支旗有撚用咩

點落錯旗? DC9落得旗就計稅架啦
唔收錢你落旗做乜撚野?

你答我點樣可以證明落左錶就一定等於有交易咪你贏囉嘈

咁舖頭使唔使去證明出左單就等於有交易呀?
落左錶條數就交俾稅局架啦,
DC9鐘意落多幾次錶唔收錢既, 稅局咪多謝佢囉
原來你真係白痴黎

開舗頭唔係公司都要拎商業登記,每年要會計師簽名交數,會計師頹極都要識睇下你公司銀行戶口有幾錢啦,咁點會證實唔到有收錢呀?

的士佬係自僱填form報稅咋,稅局邊有咁得閒check的士佬銀行有幾錢
你堅持話報稅睇埋個錶,但事實就係齋睇錶證實唔到個客有俾錢丫嘛

個錶最多都係證實的士佬收幾錢,但的士佬可以拗支旗錯話自己冇收唔計,查o個個又證明唔到個客有冇俾錢,電子貨幣因為由第三方處理就可以一次過解決哂以上漏洞,諗清楚D好唔好?

公司同自僱擺埋一齊講,唔識就收皮啦仆街

利申: 19 CPA 一名

的士佬拗支旗錯, 你不如話個錶壞啦
咁俾現金又點撚樣計呀, 而家係咪全部強制要俾八達通呀撚樣
做CPA做到你咁戇鳩, 個牌買返黎架?

事實睇個錶就係漏洞,因為睇錶做人對的士佬唔公平,的士佬就大條道理反對,咁如果有個客座左三舊水,旗就落左,但係的士佬不幸俾個客打劫/走數又點計? 咁係唔係的士佬硬食?

現金係無解架啦,但俾你有八達通同信用卡用的話,我仲會唔會選擇用現金找數?

宜家係除左現金之外乜都唔得丫嘛,所以咪話的士狗宜家大條道理合法逃稅囉柒頭

所以我第一個post已經係話報稅問題先係最大誘因唔裝八達通etc,係你死拗話查錶就可以解決,我宜家就係話你知唔得囉撚樣

做audit做到你咁on9, 就算係公司客,佢有張invoice 跳左number, 自稱void左,你都會問佢拎supporting la.

依家部錶就= invoice, 的左狗如果話比人打劫,咁係咪應該會報警呀?個乘客走數,係咪又應該報警呀?自稱比人走數又冇報警,咪即係有鬼囉

如果真係公司帳我覺得咁講冇問題架
但問題係稅局會唔會幫自僱查到咁深入先?

都係同一個問題,check電子貨幣紀錄好過check錶咁解之嘛,做audit更加要識點樣分key control啦,冇話查錶唔得,但係check八達通收左幾多呢個行為本身就已經防止左以上爭拗咁解姐

再進一步諗,的士佬報稅淨係拎電子貨幣紀錄個數的話,個官真係要查要評稅,至少都有個方向係針對現金交易再設計現金方面點報稅,而唔係on99做audit狗去鳩查囉
要求收毫子又屌
不要收毫子又屌

都係叫uber好
dc9
的士司機係咩事
電子收費點濫收車資呀
我多數都俾齊頭司機, 有時多兩三蚊都唔洗找
費事等佢慢慢搵..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞