麥明詩搭的士免找6毫都被司機放上網 十優港姐:一搭就出事

190 回覆
354 Like 6 Dislike
咁都放上網的士狗係咩動機
可能的士佬想利申一下啫 驚比明星擺上Facebook 屌佢唔找錢
咁都放上網的士狗係咩動機

唔係單位數
唔似做白金,所以嬲左佢
屌DC9老母
連登仔:咁撚中意用電子支付咪死上支那咪撚落黎囉
百撚痴的士撚,唔好撚扮高貴啦,平時你都唔撚找架啦,依家比人當乞衣你反面?
的士佬attention digger
食屎啦的士狗
八達屮通無得屈仔啲毫子尾數,所以一直唔裝
dc9 死全家,完
的士佬
的士狗vs 港女
其實的士佬係咪無個好人?
Dc9
ON99,裝八達通啦仆街的士狗

其實應該立法強制

以前的士無收據機, 強制後咪又係要裝

強制八達通又俾人入利益輸送
應該立法現金以外必須提供指定付款方式

以前都問過D司機,根本唔裝o既最大誘因係俾的士狗有空間逃稅
但政府就淨係識玩鳩uber,成班都係仆街來

根本唔關逃稅事, 要阻止逃稅使鬼裝八達通咩
係個咪錶度搞就得, 每次落旗都記錄低每程車個金額

講到尾唔裝係因為唔想俾八達通分錢姐

落左錶都證明唔到有交易發生,何況我打風黑雨o個陣,旗都可以唔使落
唔好獻醜好冇

鬼唔知唔落旗無記錄咩
你要舉打風黑雨呢d極端例子既八達通咪一樣無用
唔通八達通又可以記錄哂所有收入咩

而家係講政府根本無心去捉呢樣野, 咪仆出黎柒啦

落旗唔可以證明有交易存在,但係八達通/信用卡一類電子貨幣可以
我只係想指出靠個錶去證明同控制交易紀錄係冇可能

的士佬自雇,現金交易,鍾意報幾多稅就幾多,裝電子貨幣的確係有效解決部分問題

以香港而家最可行o既方法應該都只可以係八達通同信用卡

政府諗野唔先進係一件事,但稅務筆數點都大過八達通d付加費啦,用下個死人腦好唔好?

個客唔一定要俾八達通, 但係唔落旗就犯法
你話係邊度著手會更有效?
你用下腦先啦

落左旗,收現金,的士佬話落錯旗我點證明呢咁

宜家唔係要證明的士佬有冇收錢,而係要證明個客有冇俾錢呀on9仔,睇支旗有撚用咩

點落錯旗? DC9落得旗就計稅架啦
唔收錢你落旗做乜撚野?

你答我點樣可以證明落左錶就一定等於有交易咪你贏囉嘈

咁舖頭使唔使去證明出左單就等於有交易呀?
落左錶條數就交俾稅局架啦,
DC9鐘意落多幾次錶唔收錢既, 稅局咪多謝佢囉
原來你真係白痴黎

開舗頭唔係公司都要拎商業登記,每年要會計師簽名交數,會計師頹極都要識睇下你公司銀行戶口有幾錢啦,咁點會證實唔到有收錢呀?

的士佬係自僱填form報稅咋,稅局邊有咁得閒check的士佬銀行有幾錢
你堅持話報稅睇埋個錶,但事實就係齋睇錶證實唔到個客有俾錢丫嘛

個錶最多都係證實的士佬收幾錢,但的士佬可以拗支旗錯話自己冇收唔計,查o個個又證明唔到個客有冇俾錢,電子貨幣因為由第三方處理就可以一次過解決哂以上漏洞,諗清楚D好唔好?

公司同自僱擺埋一齊講,唔識就收皮啦仆街

利申: 19 CPA 一名
麥明詩今日接受傳媒查詢時,坦承事主係自己,仲話其實好小事,佢回覆傳媒時話:「其實成程的士都好順利,冇任何拗撬。應該係其他藝人po過話的士司機唔找足,所以佢保障自己話自己有找足零錢,係我自己話唔要零錢。」

抽王喜水?

其實應該立法強制

落左錶都證明唔到有交易發生,何況我打風黑雨o個陣,旗都可以唔使落
唔好獻醜好冇

鬼唔知唔落旗無記錄咩

落旗唔可以證明有交易存在,但係八達通/信用卡一類電子貨幣可以

的士佬自雇,現金交易,鍾意報幾多稅就幾多,裝電子貨幣的確係有效解決部分問題

政府諗野唔先進係一件事,但稅務筆數點都大過八達通d付加費啦,用下個死人腦好唔好?

你用下腦先啦

宜家唔係要證明的士佬有冇收錢,而係要證明個客有冇俾錢呀on9仔,睇支旗有撚用咩

唔收錢你落旗做乜撚野?

原來你真係白痴黎

開舗頭唔係公司都要拎商業登記,每年要會計師簽名交數,會計師頹極都要識睇下你公司銀行戶口有幾錢啦,咁點會證實唔到有收錢呀?

的士佬係自僱填form報稅咋,稅局邊有咁得閒check的士佬銀行有幾錢
你堅持話報稅睇埋個錶,但事實就係齋睇錶證實唔到個客有俾錢丫嘛

個錶最多都係證實的士佬收幾錢,但的士佬可以拗支旗錯話自己冇收唔計,查o個個又證明唔到個客有冇俾錢,電子貨幣因為由第三方處理就可以一次過解決哂以上漏洞,諗清楚D好唔好?

用落旗黎報稅笑撚左 知唔知現實點運作
啲的士狗點報稅
dc9咁驚咪找足咪唔洗淆

其實應該立法強制

唔好獻醜好冇

鬼唔知唔落旗無記錄咩

你用下腦先啦

唔收錢你落旗做乜撚野?

原來你真係白痴黎

的士佬拗支旗錯, 你不如話個錶壞啦
咁俾現金又點撚樣計呀, 而家係咪全部強制要俾八達通呀撚樣
做CPA做到你咁戇鳩, 個牌買返黎架?
On9的士狗
dc9咁驚咪找足咪唔洗淆

其實有dc9找足/零頭唔收, 不過真係唔多
廢老乜鳩都擺上網
香港的士真係垃撚圾
乜撚野創科局真係得啖笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞