麥明詩搭的士免找6毫都被司機放上網 十優港姐:一搭就出事

190 回覆
354 Like 6 Dislike
根本應該電子支付
廢事比班友逃稅
屌你老母d 的士狗真係戇撚鳩
出事唔系因為你系麥明詩
出事系因為你系TVB麥明詩

系你老母
講到尾班dc9都係想逃稅
出事唔系因為你系麥明詩
出事系因為你系TVB麥明詩

系你老母個閪呀 含撚死啦
乜鳩
ON99,裝八達通啦仆街的士狗
之前試過有人因為唔找毫子報警
麥明詩講嘢真係好目"醒目"
其實個dc9想點
俾錢佢賺都屌 想點呀
On9 dc9 驚人調返轉頭唱佢,以為自己先下手為強好醒

似係喇
如果電子收費咪姐係代表的士佬無得逃稅?
On9的士佬聲明啲乜鳩

其實應該立法強制

以前的士無收據機, 強制後咪又係要裝

強制八達通又俾人入利益輸送
應該立法現金以外必須提供指定付款方式

以前都問過D司機,根本唔裝o既最大誘因係俾的士狗有空間逃稅
但政府就淨係識玩鳩uber,成班都係仆街來
王喜琴日喺 facebook 分享搭的士嘅不愉快經歷,事緣車費 $39.3,佢比 $100,的士司機就「一毫進一」,只係找番 $60,王喜就暗串:「香港的士司機的算術。」

事後呢單嘢就比的士司機放咗上 facebook 的士 group 度公審,大批網民留言話王喜「乞衣」、「幾毫子都斤斤計較」、「差幾毫子買KY?」

呢個問題我都想問好耐,因為搭親的士,大部分都「一毫進一」,但見幾毫子就費事出聲,不過都遇過的士佬唔收零頭。
起佢底啦,呢條狗
唔洗你找6毫子係人情
你找就係道理
嘈乜撚呀的士狗
香港最低賤職業

其實應該立法強制

以前的士無收據機, 強制後咪又係要裝

冇得你強制
有得用八達通係增值服務黎
唔一定要有俾你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞