污糟無文化?地盤佬:無我哋起樓你住咩?

270 回覆
69 Like 365 Dislike
They are well paid for it!

一啲啲姐 同埋講到起樓又唔係行行都好關事
睇你幾時工業意外

把口咁臭跟你老母學?
呢條友真好想上位

呢條友真好想上位

信唔信條友一上位

就馬上放棄做地盤

走去做youtuber
They are well paid for it!

一啲啲姐 同埋講到起樓又唔係行行都好關事

工人:我地唔係好好pay咋喎

答:你跟錯蛇頭你自己on9啫
做地盤佬有乜驕傲 工程師就話姐
落手做到隻狗咁 咪又係千幾一工
位唔係咁上
屌中學同學嚟
識佢嗰陣個人都係on99 講嘢一舊舊,眼神閃閃縮縮咁
睇完片反而驚訝佢而家講嘢幾有文有路

本身都冇特別歧視咩地唔地盤佬,都係正正常常打份工啫
講到咁根本係你自己歧視自己先

不過講咁多條友都係想搏出位啫 難得有人搵佢做訪問咪鳩嗡兩句

原則上,以對社會整體作出貢獻嚟講
的確係有啲工種比較重要

例如說可以冇銀行,但唔可以冇農夫
可以冇經紀,但唔可以冇醫生
可以冇地主,但唔可以冇工匠

終歸嚟講,可以生產出實物嘅工種係重要過啲玩文字遊戲嘅工
無錢收你會開工一?
睇你幾時工業意外

把口咁臭跟你老母學?

地盤狗食撚柒鳩開啦
每個月剪一次頭髮
多左喇 收皮啦地盤狗
有得揀你會做咩
斯文敗類? 西裝佬:無我地住樓你起咩?
5級鋼琴都好意思拎出黎講
成地精
唔係有樓起你班地盤佬屎都冇得食呀
呢啲人都係博出位,好快就另謀高就。盲目相信其言嘅人,他日做地盤佬時才發現on 9咗
原則上,以對社會整體作出貢獻嚟講
的確係有啲工種比較重要

例如說可以冇銀行,但唔可以冇農夫
可以冇經紀,但唔可以冇醫生
可以冇地主,但唔可以冇工匠

終歸嚟講,可以生產出實物嘅工種係重要過啲玩文字遊戲嘅工

弱智死鳩開啦,而家玩石器時代咩?講撚埋D中二病既野

屌你老母每個時代一定有新舊工種交替架啦你都弱智

用下你個腦啦,石器時代果陣有撚醫生?咪又係發展到而家
仲有工匠條撚咩,而家十樣九樣都係機整既。

無銀行,無得玩印銀紙又有認受性,姐係你人工暴跌,可以得番而家十分一,跟住物價唔變。你死撚左十次啦

農夫你老母閪咩,而家用機器架。無科學家同工程師開發技術年年農作物撚頂到天災人禍?佢地班友石器時代又係度?

呢度香港,2017年,屌你老母用下腦啦。講撚埋d「實物比文字工更重要」呢d唔用腦既廢話。望下中國鋼鐵產能過剩問題先講下文字工做野既影響力同重要性啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞