穆斯林女生戴頭巾被禁上課 靈糧堂被轟種族歧視

276 回覆
364 Like 8 Dislike
其實唔係咩大愛,只係好多香港人(包括呢度好多On9/本土狗/港獨狗)自視太高,以為自己係優良,其他人種都係低等,一味歧視/侮辱人。但其實呢班所謂香港人先係最劣質,最低等

起碼香港人犯罪率冇咁高先
d右翼真係好恐怖,自己歧視/侮辱完人,轉頭可以話人地唔融入香港

有講錯咩
d右翼真係好恐怖,自己歧視/侮辱完人,轉頭可以話人地唔融入香港

有講錯咩

左翼真係恐怖, 講事實, 叫你面對現實, 就係到屌人
其實唔係咩大愛,只係好多香港人(包括呢度好多On9/本土狗/港獨狗)自視太高,以為自己係優良,其他人種都係低等,一味歧視/侮辱人。但其實呢班所謂香港人先係最劣質,最低等

同埋我從來都冇話過香港人優質, 高人一等

有講錯咩

問題係現實唔係你口中講嘅咁

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

叫人啡皮狗/支那狗已經顯示出呢D人認為香港人優質, 高人一等,其他人種都係低等

你未見過我講港豬?

叫人啡皮狗/支那狗已經顯示出呢D人認為香港人優質, 高人一等,其他人種都係低等

你未見過我講港豬?

而家唔係評佢地唔好,係唔想一齊生活,想你有你好,我有我好,根本唔相容,所謂融和係無辦法之下嘅辦法,佢地係自己國家自在,我係我地頭又自在。佢地啲國家又唔係打緊仗,就算係,人道立場下咪搵個難民營安置,起碼三餐溫飽。香港洗兩個錢唔係問題,當振災,但點解要比你住隔離,犧牲治安犧牲環境。
唔好紙上談兵,有無切實諗過住深水埗,元朗,觀塘嘅人感受。樓上嘅數字係好確實,犯罪率至到生活習慣都對社會做成好大代價

有講錯咩

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

都有唔少香港人犯罪,例如尋日城巴個男仔殺死自己女朋友,照你邏輯,所有香港人都應該遞解出境?

同你講左好多次
睇下個犯罪比例
唔該

有講錯咩

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

都有唔少香港人犯罪,例如尋日城巴個男仔殺死自己女朋友,照你邏輯,所有香港人都應該遞解出境?

同你講左好多次
睇下個犯罪比例
唔該

當然我唔係話佢冇問題

有講錯咩

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

而家講比率,十幾萬人千幾人犯罪一定多過全港平均好多,如果細分種族我相信某部分國藉比率會更高
仲有未計嚴重程度,東方金鋼棒上面啲好多都係大單嘢
理性看待,犯罪率高係不容置疑,有香港人身分個啲的確係無辦法,但係點解要比難民周街走

而家唔係評佢地唔好,係唔想一齊生活,想你有你好,我有我好,根本唔相容,所謂融和係無辦法之下嘅辦法,佢地係自己國家自在,我係我地頭又自在。佢地啲國家又唔係打緊仗,就算係,人道立場下咪搵個難民營安置,起碼三餐溫飽。香港洗兩個錢唔係問題,當振災,但點解要比你住隔離,犧牲治安犧牲環境。
唔好紙上談兵,有無切實諗過住深水埗,元朗,觀塘嘅人感受。樓上嘅數字係好確實,犯罪率至到生活習慣都對社會做成好大代價

我只係見到呢度好多人成日嗌支那人/啡皮狗/蝻蝗,根本唔係大家生活環境相容(幾十年來都有唔同種族人士黎香港定居,未一樣和平共處),而係而家D本土/港獨狗一味排外,盲目反中反其他種族,自己歧視人仲要屈人地唔融入。

反而你講用難民營安置先係最唔人道,將大量難民放喺一個擠迫嘅地方,先係製造大量罪案嘅原兇。正如我所講,窮係其一個犯罪嘅誘因,不論任何人種都係咁。你講嘅深水埗,元朗,觀塘都係香港貧窮區域頭幾位,就算冇南亞人,呢幾區都好多香港窮人,犯罪率自然高。不過我係警務處網頁(https://www.police.gov.hk/ppp_tc/09_statistics/index.html),都睇唔到按罪犯國籍去統計嘅犯罪率,反而係東方成日去抹黑南亞人。

當然,新移民犯罪我完全贊成去將佢地繩之於法,但唔係以偏蓋全同忽視犯罪嘅原因。

你何嘗唔係歧視窮人
同埋而家香港d華人老人好多寧願自力更生
都唔拎援助
比起d蝻狗呃援助, 偷野搶野好好多啦
人種唔會唔關事

有講錯咩

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

同你講左好多次
睇下個犯罪比例
唔該

咁都係有香港人犯罪,點解唔遞解所有香港人出境? 香港而家貧富懸殊愈來愈嚴重,窮人愈來愈多,我相信香港人犯罪亦會愈來愈多

唔係有定冇嘅問題呀
係比例
你係咪唔知咩係比例

有講錯咩

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

同你講左好多次
睇下個犯罪比例
唔該

咁都係有香港人犯罪,點解唔遞解所有香港人出境? 香港而家貧富懸殊愈來愈嚴重,窮人愈來愈多,我相信香港人犯罪亦會愈來愈多

唔係有定冇嘅問題呀
係比例
你係咪唔知咩係比例

有講錯咩

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

而家講比率,十幾萬人千幾人犯罪一定多過全港平均好多,如果細分種族我相信某部分國藉比率會更高
仲有未計嚴重程度,東方金鋼棒上面啲好多都係大單嘢
理性看待,犯罪率高係不容置疑,有香港人身分個啲的確係無辦法,但係點解要比難民周街走

難民係自己國家咁慘, 黎到你重要囚禁佢係難民營?當然,如果本身check左佢係恐佈分子/想黎香港食大茶飯個D,我贊成唔比佢地留低。反而香港人口老化,勞動人口愈來愈少,班南亞人好多識英文,有D工種係適合佢地。

連香港人都冇工開
重要搵蝻狗
同埋而家香港人唔識英文牙
香港人仲識中文添

我只係見到呢度好多人成日嗌支那人/啡皮狗/蝻蝗,根本唔係大家生活環境相容(幾十年來都有唔同種族人士黎香港定居,未一樣和平共處),而係而家D本土/港獨狗一味排外,盲目反中反其他種族,自己歧視人仲要屈人地唔融入。

反而你講用難民營安置先係最唔人道,將大量難民放喺一個擠迫嘅地方,先係製造大量罪案嘅原兇。正如我所講,窮係其一個犯罪嘅誘因,不論任何人種都係咁。你講嘅深水埗,元朗,觀塘都係香港貧窮區域頭幾位,就算冇南亞人,呢幾區都好多香港窮人,犯罪率自然高。不過我係警務處網頁(https://www.police.gov.hk/ppp_tc/09_statistics/index.html),都睇唔到按罪犯國籍去統計嘅犯罪率,反而係東方成日去抹黑南亞人。

當然,新移民犯罪我完全贊成去將佢地繩之於法,但唔係以偏蓋全同忽視犯罪嘅原因。

你何嘗唔係歧視窮人
同埋而家香港d華人老人好多寧願自力更生
都唔拎援助
比起d蝻狗呃援助, 偷野搶野好好多啦
人種唔會唔關事

都話左一少部份南亞人唔代表全部南亞人。同埋好多香港人都拎拎援,咁你又要歧視佢地? 我冇歧視窮人,係指出香港窮人嘅真實情況,反而係呢度好多人成日出post歧視窮人

其實我都一樣係指出蝻亞犯罪問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞