穆斯林女生戴頭巾被禁上課 靈糧堂被轟種族歧視

276 回覆
364 Like 8 Dislike
包你老母臭閪個容
仆街左膠

對穆斯林嚟講
唔信伊斯蘭教都係敵人
可蘭經寫到要處死
所以呢班友經常搞事
點撚樣包容一個唔撚包容其他宗教嘅宗教

同嗰個女仔比人ban咗唔准上堂咩事? 佢有害到其他人咩?

你咪試下去讀伊斯蘭教學校食豬肉睇下咩後果囉

有圖有新聞
都唔現實
講左咁耐
都好似得我有俾資料
你就得個吹字

都有唔少香港人犯罪,例如尋日城巴個男仔殺死自己女朋友,照你邏輯,所有香港人都應該遞解出境?

同你講左好多次
睇下個犯罪比例
唔該

咁都係有香港人犯罪,點解唔遞解所有香港人出境? 香港而家貧富懸殊愈來愈嚴重,窮人愈來愈多,我相信香港人犯罪亦會愈來愈多

唔係有定冇嘅問題呀
係比例
你係咪唔知咩係比例

比例多少又如何,都係有犯罪,總之一個人犯罪唔代表嗰個國家/地方/種族嘅人都係容易犯罪。

咁所以冇一個好人就等於大部分係好人?

條五毛想間接話大陸蝗做衰野只係個別事件
以佢邏輯 大陸人民質素同日本應該一樣
因為度度都有壞人好人
凡事包容、凡事相信、凡事盼望

學校宗旨都做唔到完全係羞辱耶蘇基督

包容?? 我包你老母臭西咩
而家如果我地退一步,佢地就進一步
呢啲撚屌永遠拎住宗教做擋箭牌,話人地唔接納佢地

咁我調返轉去佢地國家話要拜神起個觀音像
我信開耶穌要起個耶穌像
平時食開豬肉,要啲伊斯蘭國家引入豬肉
你睇吓會唔會比佢地打撚死
點解佢地嚟到其他人地方就要遷就佢哋,調返轉我地去佢地國家就要跟佢地規矩????

呢啲叫公平咩???

呢啲撚屌永遠拎住宗教做擋箭牌,話人地唔接納佢地

咁我調返轉去佢地國家話要拜神起個觀音像
我信開耶穌要起個耶穌像
平時食開豬肉,要啲伊斯蘭國家引入豬肉
你睇吓會唔會比佢地打撚死
點解佢地嚟到其他人地方就要遷就佢哋,調返轉我地去佢地國家就要跟佢地規矩????

呢啲叫公平咩???

其實伊斯蘭教都信耶穌係處女所生
包容乜撚野,佢地的教義根本上係唔信就要死,無情講,之後先信頂多唔用酷刑處死你

而家就話包頭巾,包包下容,就包容埋d食品,遲d奶呀果汁呀都要清真食品(清真食品=工場要請個伊斯蘭長老玩破地獄祝福,包裝會加多個豬印清真認證)取締曬我地d叉燒,燒肉,排骨,乳豬全體,咕嚕肉,日式豬扒,黑毛豬打邊爐,全部無曬

搞到強國咁伊斯蘭治國,到時唔好喊
羅偉文

馬克斯主義其實都係向好,可惜現實就係現實,針唔拮到肉唔知痛
另外,我非常同意包容女性權益,相信男女平等,盼望所有人都有自主選擇信仰嘅權利

左翼思想
就係唔理現實
講就好聽

講咁耐都睇唔到有咩理據唔比戴頭巾

校規囉
本地人點唔比架啦
又見你話要個學生著校服係歧視
又見你話唔俾學生染金毛係歧視

根本只係要個蝻狗遵守返同本地人一樣嘅規矩
歧咩視
羅偉文

[quote]凡事包容、凡事相信、凡事盼望

相信?? 我相信再比佢地咁搞落去,好快以後我同你出街都要袋住本可蘭經呀

盼望?? 我真係盼望你地呢班幫班啡皮狗講好說話嘅冚家剷,全家比狗屌呀

醒吓啦好嗎????

馬克斯主義其實都係向好,可惜現實就係現實,針唔拮到肉唔知痛
另外,我非常同意包容女性權益,相信男女平等,盼望所有人都有自主選擇信仰嘅權利

左翼思想
就係唔理現實
講就好聽

講咁耐都睇唔到有咩理據唔比戴頭巾

校規囉
本地人都唔比架啦
又唔見你話要個學生著校服係歧視
又唔見你話唔俾學生染金毛係歧視

根本只係要個蝻狗遵守返同本地人一樣嘅規矩
歧咩視
不過香港一直都係移民城市,唔同年代都有新移民黎香港,多d新移民建築多元文化同價值觀嘅社會仲好

94%係所謂華人點樣移民城市?

洗唔洗接納埋 ISIS ,北韓軍人 , 來香港

咁先夠多元化
不過香港一直都係移民城市,唔同年代都有新移民黎香港,多d新移民建築多元文化同價值觀嘅社會仲好

洗唔洗接納埋 ISIS ,北韓軍人 , 來香港

咁先夠多元化

包容
係咪成功擊退左五毛
係咪成功擊退左五毛

係咪成功擊退左五毛

唔好開心得太早

香港有幾多原居民呢? 好多香港人都係大陸落黎

起碼個種相近
都係華人

香港有幾多原居民呢? 好多香港人都係大陸落黎

起碼個種相近
都係華人

就算香港真係要接納新文化, 都應該接納 西方/日本 果D令社會進步既文化

而唔係接納伊斯蘭文化
伊斯蘭文化 只係識打打殺殺, 對社會沒有貢獻
拿,中共政策係唔準民族唔和諧,比好多特權班少數民族,包括伊斯蘭教徒,例如考大學低分可以入去

好多少數民族根本唔信伊斯蘭教(唔信睇下幾十年前新疆妹著咩衫),但信左有好多著數,就被吞拼,好多已經失去自己文化
甚至歷史書,連蒙古人入侵成個宋朝比人滅左都美化左唔係入侵
之前只不過有漢人網上話罷買清真食品,都比公安拉去問話,話佢鼓吹民族分裂破壞和諧

五毛係會利用包容大愛逼香港人包容伊斯蘭教少數民族,呢d老細柯打黎

d教徒心底裡已經被洗腦覺得教徒以外的人都係低等人種,佢地的目的係伊斯蘭統治全世界,而家利用左膠逼人地“尊重”佢地,溫和就扮慘,激進就做恐怖分子殺人放火,唔係話好唔好人問題,呢個係唔係你死就我亡的問題
屌番佢呢啲人性
屌番佢呢啲人性

別歧視.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞