[多圖]五毛民國復興底已起

637 回覆
273 Like 6 Dislike
笠左水
推到佢輪廓復興
又轉場,又唔撚找數又唔解釋

係漢人血統呀,咁又點呀?但係我地同佢一啲感情都冇呀!生我出嚟又點呀?同一條血脈呀!但冇養過我嘅生娘仲要虐待我,我仲會對佢有咩感情呀?唔好同我地認親認戚啦!過主啦屌你老母!

無人要求你有咩感情,我又控制唔到,祇係唔好屈人地有根有據引文論證都話錯,再屈人地五毛

而且john.lunix點解又唔一視同仁指責佢支持呢個理論所以係五毛?

好溫和咁同你討論咋喎

成日話人屈毛!好!你去問連登仔囉,問100個99個都會話你係五毛!仲有1個就係三色貓,JR,newlife之流

人屈你又跟,咁你同盲從附和有咩分別,到人地又睇你個指標去指鹿為馬?

咁你覺得公道咩?

由於網絡是匿名發言,網絡公審的成本很低,當網上發生具爭議性事件時,大家亦樂於作壁上觀,參與討論和批判。這些排山倒海式的留言容易形成從眾壓力,引導後來的網民作出類似批評。這種情況容易導致集體迷思(Groupthink),令網民缺乏多方面思考,只跟從大眾價值觀,令社會對近似事件的看法趨向一致。

推到佢輪廓復興

你老母個臭閪 生舊叉燒好過生你 人形豬輪廓復興

在「無國家的民族」的分析框架下,民族主義可被視為一種社會運動或意識形態,透過強大的身份認同及自治願望,團結人民以爭取不同程度的訴求,包括保存地方文化、要求分權自治、建立聯邦制度,甚至爭取分離(secession)以建立主權國家。
From香港民族論
所以民族存在本身係建基於文化 而非血統(DNA)本身
所以新民族嘅誕生可以取代舊民族認同
好似波爾人唔係荷蘭人一樣
笠水
笠水

好似禁左言

冇啊 仲喺隔離post牙斬斬

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞