【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XIV

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
啱啱睇完Control
好sad
接觸埋post punk

Post punk good
不過套戲係垃圾黎
唔好咁上心

仲諗住快口講句Monster Head屌開呢套戲
睇戲呢排梗係睇Baby Driver啦
好耐之前都已經唸,Ethereal、Dream、空靈、飄渺、淒美仲有最剎食嗰句咩水影迴光,都話係始於Cocteau Twins 源於4AD。點解就從來無人提過Vini Reilly?點聽佢都係中晒上面嗰堆字而且早兩三年。

The Durutti Column- Lips That Would Kiss
https://www.youtube.com/watch?v=f5WIZSV-2ag

The Durutti Column- Never Known
https://www.youtube.com/watch?v=aiwWuq718fA

今晚返去J吓先

普普通通啦 係開頭個長鏡頭幾好J

到後尾都真係麻麻

憬觀
https://pitchfork.com/news/stage-crasher-tries-to-kiss-alvvays-molly-rankin/

Stage Crasher Tries to Kiss Alvvays’ Molly Rankin

MLA 12月有show睇

MLA d show 愈開愈貴

我都會去

我都會去

太文青嘅活動 我不了
同埋阿P我淨喺屋企樓下都撞佢幾次

作為draft、試驗唔錯,
final作品的話就唔夠說服力。
綠色真係唔得。
https://pitchfork.com/news/my-bloody-valentine-may-have-new-album-next-year/

My Bloody Valentine May Have New Album Next Year

收皮啦屌

我都會去

太文青嘅活動 我不了

睇咗上年個場 唔知係咪因為上年觀眾太惡衝晒落去企
今次終於搞企位

Only Tuesday.........

尋日出呢張幾靚,好細心經營,我畀9/10分

都係尋日出嘅EP,可愛。

今日好悶貼吓封面

今日好悶貼吓封面

好得意

今日好悶貼吓封面

好得意

今日好悶貼吓封面

好得意

菠蘿頭

今日好悶貼吓封面

好得意

菠蘿頭

Bjork?

7月尾發現矩地,呢隻album 好正。佢地最近出新歌,個女結他手jess走左開自己隊band:(
(推測離隊原因係同女主音分手後不和)

我都會去

太文青嘅活動 我不了

邊頭

少玩了啲zooming overall都gd

今日好悶貼吓封面

好得意

菠蘿頭

Bjork?

韓indie pop,隻碟未聽過+冇諗住聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞