【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XIV

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
其實聽歌聽到一個位
性情口味定左
我地本身都係因為想法較接近先聚埋一齊
又或者要你有興趣先會開果條list黎聽
所以啲list影響唔到太多㗎喇
想真係聽得多啲嘅話
直接喺外面搵個kpop/jpop/cantopop同其他人交流下可能仲實際

拿除左你迷阿蛆我地唔迷之外
其他都認同

阿蛆拎係愚/娛賓嘅啫
用來聽的嗎

娛你條賓?
其實聽歌聽到一個位
性情口味定左
我地本身都係因為想法較接近先聚埋一齊
又或者要你有興趣先會開果條list黎聽
所以啲list影響唔到太多㗎喇
想真係聽得多啲嘅話
直接喺外面搵個kpop/jpop/cantopop同其他人交流下可能仲實際

拿除左你迷阿蛆我地唔迷之外
其他都認同

阿蛆拎係愚/娛賓嘅啫
用來聽的嗎

娛你條賓?

佢個紅館show都ok有娛樂性㗎

#其實你地根本就好想我講阿蛆
#我明明講緊正經嘢你地又要主動提起佢
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

我仲未諗到喺香港買定去英國買
搏下攞簽名
國際牌表示好鍾意國際牌新碟。

都係聽朝起身先聽

夜晚聽好feel啲

夜晚聽會聽到喊

我嗰晚臨瞓前偷聽,最後瞓著左

嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

搏下攞簽名

兩隻都藍, 有隻幫人買嘅

如果我聽日去得成應該都會帶埋去簽埋佢
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

搏下攞簽名

我今晚會去white noise睇下佢地有冇入貨
如果有而價錢ok嘅話就買哂
忍唔到
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

搏下攞簽名

忍唔到

收工如果有時間都想睇下
星期五係要買下嘢

https://litherecords.bandcamp.com/album/lithe004-quite-quiet-disoriented-deluxe-edition

Quite Quiet - Disoriented
#bedroompop #dreampop #Singapore

返工發夢
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

搏下攞簽名

忍唔到

支持小店
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

搏下攞簽名

忍唔到

收工如果有時間都想睇下
星期五係要買下嘢

我為左去旅行
已經忍左成個月唔買日用品以外嘅嘢
就黎要爆喇
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

一藍一白?

搏下攞簽名

忍唔到

支持小店

國際牌表示好鍾意國際牌新碟。

都係聽朝起身先聽

夜晚聽好feel啲

夜晚聽會聽到喊

我嗰晚臨瞓前偷聽,最後瞓著左

我琴晚都係
嗚啊唔駛等今晚十二點

食飽飯聽

上至連登下至new york times square 都有ntnl嘅廣告, 巨band地位不容置疑

上至連登下至new york times square 都有ntnl嘅廣告, 巨band地位不容置疑

估唔到4ad呢次咁落力谷佢地

唔怪之得連登兩大Ntl打手可以有錢到去爬幾個月山同去睇呀蛆演唱會啦
食飽飯 最好就係聽Ntl新碟幫助入睡
ntl新碟好滄桑 日馬國內盤2700yen買唔買得過

買哂佢

買吧 我都想儲日盤
CDJapan 賣緊2500yen
https://pitchfork.com/reviews/albums/the-national-sleep-well-beast/

貫徹一眾巨band普遍唔高分(甚至低分嘅傳統)
不過呢隻碟除左某幾首歌之外
確實係少左啲signature嘅味道

買吧 我都想儲日盤
CDJapan 賣緊2500yen

用ems運要1000yen
https://pitchfork.com/reviews/albums/the-national-sleep-well-beast/

貫徹一眾巨band普遍唔高分(甚至低分嘅傳統)
不過呢隻碟除左某幾首歌之外
確實係少左啲signature嘅味道

8分都唔高
瞓唔著, 學下你地聽國際牌新碟下會唔會瞓到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞