摩天輪新公司TECL 係乜東西?

445 回覆
1947 Like 4 Dislike
希望傳到國際都知 等其他香港外資引以為介
屌 唔推唔得
留名
根本搵黎講,如果真係咁大黑幕,點會淨係搞個摩天輪,一定係搞大型基建。

宜家撈得幾多油水 ,勿跟車太貼

弱智,大型基建一直都係送錢俾大陸

我有話無送錢俾大陸咩
政府on99
上面班撚樣做乜柒 pish你老母咩 字都唔撚識就咪出黎柒
元祖高達係好波
政府自己友有利可圖咪夾埋出面食左佢
屌你老母推上報
其實呢~黑箱作業係好平常,市民唔需要太敏感
我見唔到樓主咁search同hk01有咩分別
其實大把上市公司都係用緊同樣/差唔多形式嘅Investment holding
個shareholder都可以只係trustee
你咁樣搵跟本唔會知道啲咩
係offshore leak出現只係知道佢有可能避/逃稅,依啲都係有錢佬世界公開嘅事實
至於咩註冊地址,香港9成公司都係借用company secretary個地址,唔係principal place of business你睇黎都冇意思

咁嗰9成嘅公司會唔會投到咁重要而且金額龐大嘅投標丫
你講嘅係人都知
你又會唔會見到匯豐長實 會用人哋嘅公司地址嚟註冊丫
用下腦啦
雖講唔上基建
但都講緊億做單位

其實個摩天輪有幾重要值幾錢
同用咩公司hold住係冇關係
人地唔用business address
就係唔想比你查到佢背景
所以想知道間公司係咩料
就咁search係唔會有用
係就搵立法會用特權法公開中標公司標書
證明中標公司係有能力同經驗營運

起都要兩億幾,都未計營運開支
再加上佢算係中環地標
即係中銀匯豐大廈會唔會隨便咁拆呢?
唔重要就唔會政府都叫舊營運商唔好拆啦

咁而家小市民咪查到啲佢可以有能力查到嘅嘢囉
咪指出背後可能涉及好多人同重要人士囉
咁簡單都唔明?

講真冇任何事實證明新公司係冇能力營運同冇資金買個摩天輪返黎
成班就係咁陰謀論話
要舊公司免費送個摩天輪比人
其實雙方連買賣合同都未簽
你叫人地點拎舊錢出黎比你
幫推
五毛狗出沒
根本搵黎講,如果真係咁大黑幕,點會淨係搞個摩天輪,一定係搞大型基建。

宜家撈得幾多油水 ,勿跟車太貼

弱智,大型基建一直都係送錢俾大陸

我有話無送錢俾大陸咩

弱智, 大型基建送錢比d高官
呢d細既咪送錢比d細

大有大食, 細食唔到大, 咪食細

咁之前起泊單車位夠唔係大型, 咪一樣比人貪走
我見唔到樓主咁search同hk01有咩分別
其實大把上市公司都係用緊同樣/差唔多形式嘅Investment holding
個shareholder都可以只係trustee
你咁樣搵跟本唔會知道啲咩
係offshore leak出現只係知道佢有可能避/逃稅,依啲都係有錢佬世界公開嘅事實
至於咩註冊地址,香港9成公司都係借用company secretary個地址,唔係principal place of business你睇黎都冇意思

咁嗰9成嘅公司會唔會投到咁重要而且金額龐大嘅投標丫
你講嘅係人都知
你又會唔會見到匯豐長實 會用人哋嘅公司地址嚟註冊丫
用下腦啦
雖講唔上基建
但都講緊億做單位

其實個摩天輪有幾重要值幾錢
同用咩公司hold住係冇關係
人地唔用business address
就係唔想比你查到佢背景
所以想知道間公司係咩料
就咁search係唔會有用
係就搵立法會用特權法公開中標公司標書
證明中標公司係有能力同經驗營運

起都要兩億幾,都未計營運開支
再加上佢算係中環地標
即係中銀匯豐大廈會唔會隨便咁拆呢?
唔重要就唔會政府都叫舊營運商唔好拆啦

咁而家小市民咪查到啲佢可以有能力查到嘅嘢囉
咪指出背後可能涉及好多人同重要人士囉
咁簡單都唔明?

講真冇任何事實證明新公司係冇能力營運同冇資金買個摩天輪返黎
就係咁陰謀論話
要舊公司免費送個摩天輪比人
其實雙方連買賣合同都未簽
你叫人地點拎舊錢出黎比你

人地連資產證明都拎唔倒
呢個唔係事實?
唔該ICAC查查佢

icac只負責查收幾千蚊利是果d case

ICAC做野唔駛你教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞