摩天輪新公司TECL 係乜東西?

445 回覆
1947 Like 4 Dislike
全香港得連蛋登關注 其他都係略略講下
全香港得連登關注 其他都係略略講下
我見唔到樓主咁search同hk01有咩分別
其實大把上市公司都係用緊同樣/差唔多形式嘅Investment holding
個shareholder都可以只係trustee
你咁樣搵跟本唔會知道啲咩
係offshore leak出現只係知道佢有可能避/逃稅,依啲都係有錢佬世界公開嘅事實
至於咩註冊地址,香港9成公司都係借用company secretary個地址,唔係principal place of business你睇黎都冇意思

咁嗰9成嘅公司會唔會投到咁重要而且金額龐大嘅投標丫
你講嘅係人都知
你又會唔會見到匯豐長實 會用人哋嘅公司地址嚟註冊丫
用下腦啦
雖講唔上基建
但都講緊億做單位

其實個摩天輪有幾重要值幾錢
同用咩公司hold住係冇關係
人地唔用business address
就係唔想比你查到佢背景
所以想知道間公司係咩料
就咁search係唔會有用
係就搵立法會用特權法公開中標公司標書
證明中標公司係有能力同經驗營運

你咪搞爛gag啦

同埋依家係邊個唔用腦?
我想講樓主嘅資料係乜野都證明唔到
依家嘅疑問係中標公司點證明佢有能力營運

要幾用腦先噏得出搵立法會呢啲垃圾結論
都被人dq到形同虛設, 仲搵嚟托咩
係 同上次遊行一樣
LM
係 同上次遊行一樣

同港獨一樣
上次黃之峰入獄果個星期六
有連登仔宣布左建國成功,但無人理
樓主會被收皮
我見唔到樓主咁search同hk01有咩分別
其實大把上市公司都係用緊同樣/差唔多形式嘅Investment holding
個shareholder都可以只係trustee
你咁樣搵跟本唔會知道啲咩
係offshore leak出現只係知道佢有可能避/逃稅,依啲都係有錢佬世界公開嘅事實
至於咩註冊地址,香港9成公司都係借用company secretary個地址,唔係principal place of business你睇黎都冇意思

殻公司有business?
9成用秘書地址 ?
咪衝出黎柒啦
黎明
樓主好野!
樓主好野!

點解個個讚樓主
佢quote黃世澤嘅
好波
等連登仔成功港獨之後比你做ICAC署長

你串緊樓主呀?

死撚開啦支那仔
好波
等連登仔成功港獨之後比你做ICAC署長

你串緊樓主呀?

死撚開啦支那仔

支那仔唔知道連登仔建立緊香港國,大致完成
衝出黎柒
pish
推上報
pish
咁撚多人唔識世柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞