摩天輪新公司TECL 係乜東西?

445 回覆
1947 Like 4 Dislike
根本搵黎講,如果真係咁大黑幕,點會淨係搞個摩天輪,一定係搞大型基建。

宜家撈得幾多油水 ,勿跟車太貼

大型基建會無?中資超高價盲搶地啦已經
大有大食細有細食
我見唔到樓主咁search同hk01有咩分別
其實大把上市公司都係用緊同樣/差唔多形式嘅Investment holding
個shareholder都可以只係trustee
你咁樣搵跟本唔會知道啲咩
係offshore leak出現只係知道佢有可能避/逃稅,依啲都係有錢佬世界公開嘅事實
至於咩註冊地址,香港9成公司都係借用company secretary個地址,唔係principal place of business你睇黎都冇意思

咁嗰9成嘅公司會唔會投到咁重要而且金額龐大嘅投標丫
你講嘅係人都知
你又會唔會見到匯豐長實 會用人哋嘅公司地址嚟註冊丫
用下腦啦
雖講唔上基建
但都講緊億做單位

其實個摩天輪有幾重要值幾錢
同用咩公司hold住係冇關係
人地唔用business address
就係唔想比你查到佢背景
所以想知道間公司係咩料
就咁search係唔會有用
係就搵立法會用特權法公開中標公司標書
證明中標公司係有能力同經驗營運

搵立法會
其實大把上市公司都係用緊同樣/差唔多形式嘅Investment holding
係offshore leak出現只係知道佢有可能避/逃稅,依啲都係有錢佬世界公開嘅事實
至於咩註冊地址,香港9成公司都係借用company secretary個地址,唔係principal place of business你睇黎都冇意思

你講嘅係人都知
用下腦啦
雖講唔上基建
但都講緊億做單位

就係唔想比你查到佢背景
所以想知道間公司係咩料

你咪搞爛gag啦

同埋依家係邊個唔用腦?
我想講樓主嘅資料係乜野都證明唔到
依家嘅疑問係中標公司點證明佢有能力營運
推到上蘋果
吹佢唔漲
事態嚴重 留名跟進

你講嘅係人都知
用下腦啦
雖講唔上基建
但都講緊億做單位

就係唔想比你查到佢背景
所以想知道間公司係咩料

起都要兩億幾,都未計營運開支
再加上佢算係中環地標
即係中銀匯豐大廈會唔會隨便咁拆呢?
唔重要就唔會政府都叫舊營運商唔好拆啦

咁而家小市民咪查到啲佢可以有能力查到嘅嘢囉
咪指出背後可能涉及好多人同重要人士囉
咁簡單都唔明?
推咗先講
官商勾結都唔好咁明顯啦,當市民係傻仔咩!

屌你老母政府拎市民錢補貼支那公司cap 水
根本搵黎講,如果真係咁大黑幕,點會淨係搞個摩天輪,一定係搞大型基建。

弱智,大型基建一直都係送錢俾大陸

點解而家政府好似夾埋TECL 食人夾棍,想食左人地起既摩天輪🎡

所有野都換中資
爆大鑊
屌你老母港共

整靚公司CV
拎大型項目經驗

家下無油水?行人天橋過下馬路都要3億先埋到單

家下無油水?行人天橋過下馬路都要3億先埋到單

起隻輪比人過馬路仲平
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞