[推到完Show]陳柏宇 SPEECHLESS Live In Concert 2017 演唱會(3)

1001 回覆
21 Like 5 Dislike
求兩張680連位 2/3號都得
最近諗演唱會嘉賓諗到頭都大埋!不如嚟個快閃【投票】,話我知你哋最想邊位歌手做我演唱會嘉賓啦!截止時間10月10日晚上11:59!

#快閃投票
#唔好投錯icon

#speechless
#jasonchanliveinconcert2017
最近諗演唱會嘉賓諗到頭都大埋!不如嚟個快閃【投票】,話我知你哋最想邊位歌手做我演唱會嘉賓啦!截止時間10月10日晚上11:59!

#快閃投票
#唔好投錯icon

#speechless

方小明

#快閃投票
#唔好投錯icon

#speechless

方小明

https://www.facebook.com/JasonChanPakYuOfficial/photos/a.177610763784.118379.173113378784/10155032864033785/?type=3&theater

#快閃投票
#唔好投錯icon

#speechless

方小明

+1
Facebook 多數投Kay

唔好楊千嬅就得,其餘三個都ok既

方小明 >>>>>>> kay > 容祖兒 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 楊千嬅

方小明 >>>>>>> kay > 容祖兒 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 楊千嬅

楊千嬅真心

楊千嬅真心

嬅嬸先正
(不過Facebook 留言多數揀楊丞琳

楊千嬅真心

嬅嬸先正
(不過Facebook 留言多數揀楊丞琳

理智與感情 嘛
砌塊磚頭 新Monday送你陳柏宇演唱會(第一行握手位)飛

隱世歌王陳柏宇入行超過10年,今年12月終於殺入紅館,而且兩場紅館演唱會飛都秒速賣清,兩場合共 25,000 張門票全數已經售罄。粉絲同網民果然都做得到先講得出,推到陳伯上紅館!買唔到飛嘅朋友仔唔使灰心,新Monday同陳柏宇請你入場陪陳伯見證這個重要時刻。而且係(第一行,第一行,第一行),重要的事情要講3次!新Monday 讀者有福喇!
text-Cherie , edit-Cherie , photo- 官方宣傳照 ,新傳媒資料庫

一票難求

陳柏宇兩場紅館演唱會飛一公開發售不到一個禮拜,兩場合共 25,000 張門票官方網站全數已經售罄,黃牛市場同樣有價有市,陳柏宇的門票網上流傳A區炒高至3千幾蚊。不少粉絲都在各大討論區求好心人放飛。而家新Monday就送出2張陳柏宇演唱會門票(第一行飛),炒價都買唔到,就算買黃牛飛最貴的A區位都不一定擔保買到第一行,所以絕對是無價。

陳柏宇

陳柏宇答謝大家支持

Jason表示當他知道連單丁位都冇剩,除咗開心,就只有感激、感激和感激!他已經開始用心度rundown,練歌,練氣,務求到時以最佳的狀態作最佳的演出,以報答所有fans和朋友們。陳伯話最重要的日子就要和最重要的人分享,所以今次額外送出演唱會門票,等大家陪佢一同見證這一個重要的時刻!

陳柏宇

參加方法

大家只要去到Jason的專屬網頁 buildjason.com ,製作你們的專屬磚頭,寫上對Jason 的說話,CAP圖 之後在新Monday 的Post 內留言,我們會和Jason一齊選出4位幸運兒,獲得演唱會門票!

步驟1.

登入 buildjason.com 網頁。

步驟2.

點擊寫磚大行動,立即製作專屬打氣磚頭。

步驟3.

填寫打氣說話,表達心意。

步驟4.

完成後除了分享到個人網頁最重要是記得Cap 圖,將呢張圖在新Monday 陳柏宇演唱會送飛 post 中留言!就成功參與今次活動喇!

活動日期結束後新Monday會同陳柏宇一齊選出寫得最有心思的朋友仔成為得獎者!

活動日期: 10月6號 至10月16號

新Monday讀者專享,今次一共會送出4份大禮,一份有兩張演唱會飛,等你同朋友一齊去睇,入場前記得溫定書,聽熟jason 的歌一齊大合唱!一齊整喊佢!

獎品

終極大獎:《陳柏宇SPEECHLESS演唱會》門票 價值680元( 第一行)兩張 (名額1個)

開心分享大獎:《陳柏宇SPEECHLESS演唱會》門票 價值480兩張 (名額3個)

*《陳柏宇SPEECHLESS演唱會》,將於2017年12月2及3日(星期六、日)假紅磡香港體育館舉行(所有作獎品的門票日期待定)*
砌塊磚頭 新Monday送你陳柏宇演唱會(第一行握手位)飛

隱世歌王陳柏宇入行超過10年,今年12月終於殺入紅館,而且兩場紅館演唱會飛都秒速賣清,兩場合共 25,000 張門票全數已經售罄。粉絲同網民果然都做得到先講得出,推到陳伯上紅館!買唔到飛嘅朋友仔唔使灰心,新Monday同陳柏宇請你入場陪陳伯見證這個重要時刻。而且係(第一行,第一行,第一行),重要的事情要講3次!新Monday 讀者有福喇!
text-Cherie , edit-Cherie , photo- 官方宣傳照 ,新傳媒資料庫

一票難求

陳柏宇兩場紅館演唱會飛一公開發售不到一個禮拜,兩場合共 25,000 張門票官方網站全數已經售罄,黃牛市場同樣有價有市,陳柏宇的門票網上流傳A區炒高至3千幾蚊。不少粉絲都在各大討論區求好心人放飛。而家新Monday就送出2張陳柏宇演唱會門票(第一行飛),炒價都買唔到,就算買黃牛飛最貴的A區位都不一定擔保買到第一行,所以絕對是無價。

陳柏宇

陳柏宇答謝大家支持

Jason表示當他知道連單丁位都冇剩,除咗開心,就只有感激、感激和感激!他已經開始用心度rundown,練歌,練氣,務求到時以最佳的狀態作最佳的演出,以報答所有fans和朋友們。陳伯話最重要的日子就要和最重要的人分享,所以今次額外送出演唱會門票,等大家陪佢一同見證這一個重要的時刻!

陳柏宇

參加方法

大家只要去到Jason的專屬網頁 http://buildjason.com ,製作你們的專屬磚頭,寫上對Jason 的說話,CAP圖 之後在新Monday 的Post 內留言,我們會和Jason一齊選出4位幸運兒,獲得演唱會門票!

步驟1.

登入 http://buildjason.com 網頁。

步驟2.

點擊寫磚大行動,立即製作專屬打氣磚頭。

步驟3.

填寫打氣說話,表達心意。

步驟4.

完成後除了分享到個人網頁最重要是記得Cap 圖,將呢張圖在新Monday 陳柏宇演唱會送飛 post 中留言!就成功參與今次活動喇!

活動日期結束後新Monday會同陳柏宇一齊選出寫得最有心思的朋友仔成為得獎者!

活動日期: 10月6號 至10月16號

新Monday讀者專享,今次一共會送出4份大禮,一份有兩張演唱會飛,等你同朋友一齊去睇,入場前記得溫定書,聽熟jason 的歌一齊大合唱!一齊整喊佢!

獎品

終極大獎:《陳柏宇SPEECHLESS演唱會》門票 價值680元( 第一行)兩張 (名額1個)

開心分享大獎:《陳柏宇SPEECHLESS演唱會》門票 價值480兩張 (名額3個)

*《陳柏宇SPEECHLESS演唱會》,將於2017年12月2及3日(星期六、日)假紅磡香港體育館舉行(所有作獎品的門票日期待定)*

班新星期一八婆肯定又益自己友 唯有搏下畀Jason 揀中

#快閃投票
#唔好投錯icon

#speechless

方小明

https://www.facebook.com/JasonChanPakYuOfficial/photos/a.177610763784.118379.173113378784/10155032864033785/?type=3&theater

投左小明 唔想睇kay但又覺得佢請唔到joey

#快閃投票
#唔好投錯icon

#speechless

方小明

投左小明 唔想睇kay但又覺得佢請唔到joey

我諗Joey 應該都會出席既 佢同鷹王都無咩牙齒印

有冇新消息?
岩岩打左上去改地址,佢話11月尾果個星期先會寄飛

正常ge

正常ge

岩岩追番哂啲Post,見到有人問就quote番之前個留言

🤘🏻🤘🏻
 07年正式出道的Jason陳柏宇,花了10年努力終在今年12月2日及3日舉行首個紅館騷《陳柏宇Speechless演唱會2017》,雖然他謙虛話自己比起同期歌手懶惰,只是較幸運的一個,但相信機會永遠留給有準備的人,Jason這10年絕對不會沒付出過。而這個難得的第一次,Jason反而不想太show off,只想向觀眾表達親切感覺,跟粉絲就像好朋友一樣齊齊玩番晚。

向來給人沒架子感覺的Jason,首個紅館騷也希望走親民路線,「我想表達一種親切感覺,我希望大家好似圍埋一齊睇電視咁,多於好有表演感覺嘅騷,我個人本身唔係好善於show off,呢排就係構思緊點樣表達出嚟,或者可能好似外國睇球賽咁,有部Kiss Cam,拍到嘅觀眾就要同身邊人錫錫,因為我好想除咗我同大家有互動之外,觀眾之間都可以有互動,會因為睇呢個騷成為朋友,好似有種好family嘅感覺一樣。」

想由心而發演唱

舞台設計採用四面台的Jason,預計以簡約為主不會有太多機關,「喺呢個樂壇,聽得最多除咗係多謝Paco之外,就係budget有限,所以應該唔會有太多機關,可能會安排Dancer佢哋扮嘢,譬如着住啲大廈或者車嘅衫。(有個動感啲感覺?)係呀!好似卡通啲,warm啲咁。」不過,Jason就講明自己不是郭富城,只會作有限度跳舞,「噚日出去做街訪,問大家想喺演唱會睇到啲咩?好多人都話想睇我跳舞,但係佢哋唔係要求我跳得好好,只要跳得開心就可以,所以高難度嗰啲都係留番畀Dancer做,但係開得四面台,我少不免都會走晒四隻角嘅。」

至於歌單方面,Jason仍在頭痛當中,因歌迷通常想聽舊歌,但自己卻想演繹更多新歌,「相信早期鍾意陳柏宇嘅fans,都會想聽到《車匙》、《你瞞我瞞》同埋《別來無恙》嗰啲,但自己想唱啲比較新嘅歌,因為舊歌多數圍繞愛情,題材同思維模式係比較慘,但係我本身其實唔係咁嘅人嚟,所以自己想唱多啲近期比較貼近我心聲嘅歌,好想由心而發去演繹畀大家聽。我諗最終係一半舊一半新咁啦!」
至於歌單方面,Jason仍在頭痛當中,因歌迷通常想聽舊歌,但自己卻想演繹更多新歌,「相信早期鍾意陳柏宇嘅fans,都會想聽到《車匙》、《你瞞我瞞》同埋《別來無恙》嗰啲,但自己想唱啲比較新嘅歌,因為舊歌多數圍繞愛情,題材同思維模式係比較慘,但係我本身其實唔係咁嘅人嚟,所以自己想唱多啲近期比較貼近我心聲嘅歌,好想由心而發去演繹畀大家聽。我諗最終係一半舊一半新咁啦!」

其實佢舊歌真係好聽好多 佢堆新歌曲詞都係唔掂居多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞