HKExpress新行李政策後 50% 客揀不用行李架 香港快運CEO毛潔瓊: 顯示「輕便飛」 及「隨心飛」有需求

328 回覆
29 Like 263 Dislike
我之前唔知32kg 可以多一件,諗住自己一條友先加20 kg 差幾十蚊唔care
本咩土呀,唔好搞港獨喎,立咗國安法㗎喎
國泰航空明明係間以中國香港為基地嘅航空公司,好熱心服務我哋中國同胞
仲要唔過呎吋
無得用,好似上邊話齋,
你 check in 時會綁條紙帶喺你 hand carry做識別,
而且上機前 crew 都會 check,
上個月喺成田返就見到有人喺 check in counter 同上機前都比人捉
hb貴過uo幾百蚊
時間又唔靚
香港咁多窮閪窮撚
點都會為幾百慳到盡玩到盡
有d追星飛得1,2日
凈係睇下演唱會,或者簽售
我覺得其他幾 好
早排日本返黎..
頭頂行李架竟然可以得我一個放野
其實真係好多人哋呢幾十蚊都唔肯俾
然後排隊上機過程真係快咗好多,因為冇人放嘢上去
去3,4日短程既背囊真係最fit
唔洗等行李呢下好爽
坐車又可以慳程的士
咁咪中咗國泰計
反UO應該係要坐大灣區
uo而家得日本線係滿客
韓國泰國8,9成
菲律賓台灣6,7成
大陸越南好少人坐
係有呢D人, 不過去到當地點都會買少少野呱.....你去演唱會追星都要俾錢買即場紀念品啦
閘口log in sys咪睇到
根本係佢本身包20kg 寄倉果倉plan唔包手提行李

搞到我係免稅店買一盒手信都唔比要格硬塞落背囊到
可以開多行位
因為真係睇死班友為左小小錢辛苦自己死塞難塞自己gip
上咗機仲閘咩口

睇label,不過準備起飛咁多嘢做,行李架唔爆就應該算數架啦
唔用頭頂呀
而家要俾多50蚊先可以用
韓泰咁多選擇都要揀uo
點分有無比錢放頭頂,定無人投訴無位放就理撚得佢
其實都唔錯
而家唔駛再爭住上機
個頭頂算鬆動
證明好多連登仔真係身體力行無坐到UO 好似唔知道點運作咁
佢呢啲rule 你無追開根本唔知

利申 都係加左20k 好搵苯
係cx要搶uo客源
而uo日本線係長期爆滿
hx hb航線同價格又唔夠同uo競爭
hx去耐啲就charge勁貴拍得住傳航
hb新線少過uo好多同埋貴過uo
另外jl nb時間唔靚航線少又貴過cx
以香港人性格唔想坐uo被撚狗
最後都會死死氣揀返cx
講到尾就係做靚盤數
你唔坐你既事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞