HKExpress新行李政策後 50% 客揀不用行李架 香港快運CEO毛潔瓊: 顯示「輕便飛」 及「隨心飛」有需求

328 回覆
29 Like 263 Dislike
咩唔用行李架
係咪想講唔寄艙
係唔俾你用行李架最平嘅飛
意思係 不用行李㗎?
唔用座位頂上面個行李架呀文盲
頭頂都唔比用
即係淨寄艙+小型行李唔要7kg hand carry
頭頂個架現有大部份20吋喼都唔岩你標準,想用都用唔到
你柒夠未
行李架位都無錢買
唔寄艙唔用overhead 淨係擺櫈底
MILF
佢真係唔比你用行李架

佢個輕鬆飛同自在飛只係比乘客帶一件隨身物件上機然後放前面。 就算你加左錢買寄倉行李都係得一件。
唔好諗住check in 之後買禁區野唔計,佢機票上高印住NOCB( No Carry-On Baggage) 仲要用紅色marker 圈住,上機果陣外判地勸都會捉

利申 係東京先比佢捉完,聽過大陸機場都會捉。
女人
想偷雞咁乞衣
坐左幾耐
因為你賤格嘛,要登機行李加寄倉就要32kg,個個都去程20,回程32架啦,咁咪50%囉
其實咁樣仲有咩競爭優勢,大灣區航空 , 亞洲航空都好過佢啦
D人唔熟買錯炸加50蚊姐 隨便禁區買下野都要啦
我一路無為意個Nocb, 我次次回程都加晒錢買行李。 平日係櫃檯check in 果陣都巳經係一個back pack 加一個手抽袋,之前去台中,河內都係咁(新例實施後)
櫃台見到我抽住個袋都唔同我講,去到上機先逐個捉
頭頂呀
好on9的,我記得我買機票係個package 係包一件行李加隨身物品。 但如果你事後加行李,佢又會自動幫你down grade 返
加50蚊用倒頭頂同揀倒走廊位 點解唔加
係佢呢間公司玩得特別賤
呢條8婆⋯

有幾多袋細過40x25x20

普通相機袋就更加唔好講,起碼都43-50x28-30

入唔到隨身行李?
咪迫你加多$200一程,買佢個可以㨂位同32kg嘅package囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞