HKExpress新行李政策後 50% 客揀不用行李架 香港快運CEO毛潔瓊: 顯示「輕便飛」 及「隨心飛」有需求

328 回覆
29 Like 263 Dislike
依家冇必要再揀坐uo
大把選擇好過佢
特別去台灣泰國短trip,上2個月睇
Uo$1200機票冇行李連稅,星宇先$$1800連稅仲包行李
比多$600,有行李之餘仲成個坐過程都冇uo咁辛苦
泰國又有泰航
日本都有大灣區航空,平過uo仲好過uo
所以真係唔使貪平少少坐uo換黎咁嚴謹既政策
佢優勢咪鬥平鬥賤,捉香港人心態
好多是熱門地方佢第一個做特價
其他公司見到,要跟佢個優惠搶客,d咩公司內部開會呀,行政手續呀,改系統價錢加加埋埋最快都要遲佢一日
好多人見到平飛即搶,就係贏呢到囉
女人管唔怪得計到咁盡
如果就咁放上行李架,佢點知邊個背囊/細喼係俾$買咗?
咪一樣係平時包行李架個價錢

仲未計online check in 啲位一齊坐又要比錢
有個label 話可以用行李架
有條紙帶
我屌你老母
何不食肉糜
佢有條藍色帶嫁麻,見到會叫你放返前面
坐 UO 都係去日本姐

不過太煩
我已經比多少少買國泰或者用 Asia Miles 換國泰

一年去一兩次旅行
唔想計黎計去
你冇買又想偷雞咁仆街
嘥撚氣啦琴日搭明明個袋要擺枱底個個都擺上行李架啦空姐都唔理
即係無得隨身+ 細喼,再加購20kg?
驚唔驚俾小紅書乞衣投訴?
我已經比多少少買國泰或者用 Asia Miles 換國泰

國泰: 計劃已經成功
而家UO 啲19 政策就係想你搭國泰

所以如果要反對佢呢啲on9 政策係要直頭連國泰都唔搭
係咪有位推出行李架位畀人訓上去
大灣區邊平過UO加埋行李呀
其實跟外國廉航 ryanair嗰啲玩法
一半一半啦

老實說...國泰係舒服D
我單身,後生既坐 UO 無問題
但老人家小朋友坐國泰係好少少既
一向都只係差幾百架啦
你同d幾百都要慳既講呢d?
以前整到爆撚晒 連人哋嗰間都霸埋 原來有一半人冇需要
突然覺得治cheap人係要cheap招先work
我根本都唔知有呢樣野係今次比人捉完攞返啲boarding pass 出黎睇先知原來一路都有呢個字係到
一路都淨係以為新例係上機得返7kg ,過左就要寄倉
果啲唔知咩飛,我一路都係鳩㩒
買飛果陣你隻字大粒少少,叔叔我一定買
背囊加行李要夾埋7kg先最攞命
所以咪話捉香港人心理囉
UO減價先,大把人覺得個價可以接受,驚而家唔買之後無呢個價錢
同埋UO而家好醒,好多時出優惠淨係做兩日
到其他公司跟住出優惠打減價戰,好多人已經買左UO啦
如果幾間公司同時出優惠,邊個唔識貨比三間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞