警世: 用3 去外遊最好掹走張sim 卡

326 回覆
84 Like 739 Dislike
呢樣野cls反而做得好過其他
cls我試過特登開data roaming
一上網就即刻彈你去買pass果頁
未confirm買pass前係唔會用到data
呢點smt同3真係要學下
啱呀
樓主呢啲用返SoSim算
張印尼卡都要開漫遊先收到數據,肯定冇熄
3HK咁大間電訊商,大把人用緊
有問題一早傳通街
邊部andriod機cap圖會cap到個咁撚柒嘅M額
樓主有d成3MB唔識評論 唔敢講無可能
純粹見有d人覺得電話設定熄左卡個roaming 就一定唔中漫遊先出嚟講下經驗
收SMS有機會用咗幾十kb
但點樣好似樓主咁用咗3萬kb
落地證記護照買果d純血本地卡唔洗
好懷念仲有人講Icq
CSL以前肯定都有比人屌過漫遊呢樣野 後來用漫遊day pass取代係做得唔錯 仲可以分比family 唔怕屋企人搞錯野收到貴一貴
根本應該每個電訊商都要咁做/用sms確認你係咪要開漫遊
交左幾日學費都唔知自己衰咩?
日日都send畀你,你都唔覺得有問題?
似係你自己唔識識set/ set錯嘢多啲

我自己去外遊都唔掹卡,但都無試過你咁嘅情況
you are funny
好多人用smart phone 用到蠢撚晒
當年好多特性卡要玩呢啲code

屌, 好撚老
如果樓主想證明自己唔係假膠,請打##119#。如限時內未能收到回覆,系統會幫樓主智商設立封頂值1,作證明樓主係弱智。
樓主深潛咗
間間都見過有人屌
係差在個台點處理
csl同3就通常食硬你
另外兩間會有人情講
已經返到香港機場落埋地,轉返卡都即時話detect 到大陸網絡
柒頭
我 九月嗰陣 用smart T都係咁... 明明插咗 另一張 電話卡 set好咗 數據用新卡。。 返嚟都係話我用咗漫遊。。 不過見都係 三百零蚊唔係太貴就費事嘈
樓主已深潛
增值券入code,飛線又入code,check餘額都係
以家apps㩒個制
3台同smt不嬲靠呢d濕鳩無賴手法呃錢
3台打上hotline仲難過登天
打通左仲要屌勁耐cs
escalate埋去客戶關係組屌多3鑊先肯waive
smt就死屌難屌都唔撚退
除非你搞到上OFCA
駁唔到
100蚊封頂算係咁啦屌,早十年?你等幾皮野電話費啦
自己衰左就交啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞