有冇人同我一樣 細個以為屋企有錢 大個咗發現只係窮撚

201 回覆
682 Like 97 Dislike
我同你調轉,屋企做生意,細個坐飛機成家上頭等2/F係平常事,有D航線仲熟到機長會出黎打招呼,到大個自己同朋友去玩先知無人上過2/F,仲話我大鄉里未撘過飛機亂咁吹,飛機2樓係機長室邊有客坐。
而細個屋企已有自己公司住過千尺豪宅,但屋企紅底就無讀國際學校,而係讀普通私校駁官津龍校,之前拍拖畢業出黎做野先明白屋企同外面唔同,初戀都係有錢女大家都係差不多,直到有一任女朋住公屋屋企月月清乜都好糾結,先明顯覺得好多一向係平常的事,但其他人係無,到之後出黎做野就更加懂得要扮窮,否貼就會有好多工作/辦公室問題。
唔係住公屋 起碼有層樓 仲想點?

屋企起碼有層樓留俾你

咁都有得呻

大把老豆老母 樓都無 首期又幫唔到個仔女出

咁果d 叫咩?
因為你讀果間太低banding 先會以為世界上大部分人住公屋窮過中產

大陸出世,目測全級最有錢果幾個,10歲嚟香港,先知老豆係香港住鐵皮屋做地盤。

利申,興幸嚟得早,未有錢嘅概念。
90年代私樓總量冇而家咁多
當年買到當時既新樓
應該算係中產
我覺得搵朋友/另一半
搵返差唔多背景會比較好
讀書嗰陣有個同學好自豪咁話自己屋企供完樓(居屋)
我超討厭呢種唔知醜嘅人
比較想知你身邊嗰啲同學而家點
樓下執紙皮嘅都可以係住私樓嘅
所以話活喺咩圈子同地區係好重要
如果廿歲前都不幸仲住喺井底係幾慘
有外星人黎過算係咁啦
以為自己貝沙灣?
真係好心唔識就咪撚鳩up啦用公屋地址一樣申請到嫁,係等耐多一年半載姐,如果你係18歲就單人申請,現時計分制下你五十歲都未必排到啦,你等左三十幾年差唔差在呀
慘得過住杏花邨 俾人話公屋免租你就正呢死窮鬼
起碼叫做供得起,依家都值幾球喇
假膠
細個唔知屋企好有錢,以為個個家庭都係咁生活。直至老豆間公司執咗,加埋投資失利,先知以前係好撚有錢
梗係同其他正常人比
住公屋算係人?
點解會有興趣等「之後」先
我如果可以依家有錢,一定依家用,唔通留返墊屍底?
同連登fg50k人中之龍s比
仲想點?呃到你即係你都衣食無憂
同樓主你調轉,細個以為屋企窮,原來好揀叠水

除左小學去過2次澳洲探親,細個都冇去過外國旅行
淨係會去珠海深圳中山
望住啲同學暑假去日本好開心
真..
你老豆老母最錯的就係供樓等你唔使挨貴租。
佢地應該拎筆錢去旅行等你件叉燒自己奮鬥。
屌,same here
i know that feel bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞