「紅不過羅湖」這句其實好矛盾

191 回覆
33 Like 208 Dislike
開到紅館 亞博仲點會走去開麥花臣
搞返清楚先啦
家陣係你地班傻閪畀人串鏡狗紅不過羅湖,所以嬲嬲豬到出黎駁咀咋
你地係唔急就唔會出黎試圖洗地啦
駁唔到就唔好覆埋啲冇撚用既廢話
次次都係咁,你悶唔撚悶?
Dear Jane 林家謙 MC 湯令山
呢啲廣東已經好紅
緊係唔驚,佢地知自己咩料,根本唔會紅到出去
睇吓隻肥姜就知,身型都唔keep.hea 做等退休完約
香港人on9捧埋依啲垃圾
邊夠你班鏡狗請晒PR寫到你隊野紅到去日本韓國台灣阿
有咩好矛盾
可唔可以整個懶人包,佢地分別點課金推去大陸台灣日本大馬但都紅唔起
我印象中大陸就周慧敏演唱會,台灣就上個唔知咩綜藝,日本就上個唔知咩唱歌,美國就CNN

咪請打手囉
個陣出唔到國搵D傳媒網媒誇張到紅到去日韓
跟住台灣又請槍吹奏 套台劇根本無人睇既
最鐘意係D歐美地方買廣告牌吹奏 但係全部都係移民黃皮豬黎既
街訪泡菜人 有人識ANSON LO又話紅到去韓國呀嘛
NHK講佢地係香港點紅點紅又話紅到去日本
翻拍大叔的愛 日劇版有D 3線演員提下又吹到紅到日本
肥姜話做亞洲第一先嘅,大陸都唔紅點做亞洲第一?
唔通亞洲其他個個國家都紅但只喺中國紅唔起呀
紅不過羅湖係大陸人講架喎
咁撚把炮又唔見佢地去日台韓開演唱會,成日縮喺香港開紅館打丁
曾彼特紅左過羅湖啦咪又係比連登仔屌
佢淨係開到live house演唱會仲要係瘋狂唱人地歌
鄧麗君真人好似從未過過羅湖
佢本人冇過羅湖但肯定紅過羅湖,大陸邊有人唔識月亮代表我的心
李小龍都無上過大陸拍野,咁佢喺中國唔紅?
bts都係
無得比上面基本上無人唔識鄧
駁唔到
上面班PR狗連自己主子講過乜都唔記得
你想表達啲乜?
佢地覺得要北上拍大陸野先=紅上羅湖,但李小龍?
上面我都拎左BTS做例子
人地限韓令之下都上唔到去開show,但冇人會話佢地係大陸唔紅

鏡狗個case就上唔上大陸都睇唔到佢地係大陸有咩人氣可言
造星一果陣已經儲落小貓幾隻鏡嬸就有,但開live house唔送飛既情況下都唔知坐唔坐得滿人
事關香港都冇乜街客聽佢地,上親微博熱搜都係一大片恥笑聲音
同MC差好撚遠
鄧麗君從未返過大陸
從來無響大陸發行過任何歌曲唱片
全靠盜版全中國人都識佢
滲透率幾乎係 100%
係不過大陸都紅嘅極端例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞