「紅不過羅湖」這句其實好矛盾

191 回覆
33 Like 208 Dislike
成個世界得香港仲會造廣東歌
唔聽咪躝囉
紅不過羅湖就係證明鏡狗垃圾到bad taste開既大陸人都唔睇
MC紅左上大陸啦
係樂壇革命先鋒鏡狗太廢啫
關咩政治事?
所以鏡狗紅不過羅湖真係幾肉酸下
意思應該係
如果冇奶共 都冇反共 都紅不過羅湖
咁就係實力問題 唔係政治問題
奶共大把人奶 但唔係個個都紅到
同樣地唔奶共都可以紅到上去
MC就係個好例子
宮脇咲良 日本人 有民族仇恨
實力有冇就見人見智啦
一樣大陸個櫻站年年生日集資成球野送比個明星
咁係咩問題? 唔好掛住認識祖國先啦 多d睇下外面世界
《走進你的時間》(韓語:너의 시간 속으로,英語:A Time Called You),為Netflix於2023年9月8日上線公開的韓國時空穿越浪漫劇。翻拍自2019年的臺灣電視劇《想見你》

《重組家庭》(韓語:조립식 가족/組立式 家族)是韓國JTBC自2024年10月9日起播出的水曜電視劇,翻拍自2020年的中國大陸連續劇《以家人之名》

紅唔紅過羅湖就唔知啦 唔知政治成份又有冇呢
但至少人地日韓都有翻拍陸台劇先啦
個班吹到咩it狗好睇 咩那年盛夏神劇
搵班pr 做打手搞咁撚耐 咪又係得班viutv狗自吹自擂
當你發現Viu 的原創劇只係tvb 2.0 ,一樣咁無深度
爭在不是警匪職業劇
感謝各位師兄指正
紅不過羅湖其實都反映緊實力不足,
今年的海外show見哂真章,得班海外港人撐
佢地啲海外場仲要送埋飛都坐唔爆
Jay Fung都有實力?
Jay chow 就話姐
翻拍日韓劇,次次都係搵班戲屎到仆街既垃圾鏡狗主演
係咪有心搞好影視製作,一眼都望到啦
平心而論 演員盡左力
劇本屎都無計
冇料拍冇心拍其實係破壞緊原作
https://www.youtube.com/watch?v=WtB8mEyFnFs
引晒班支9出黎
你就真係唔認識祖國
中國人愛國係得把口
只要唔係反/奶得太出位
根本唔會影響到喺中國紅唔紅
就係講緊連bad taste嘅都笑囉
有冇咁難明
楊千嬅有幾多首普通話歌
陸劇台劇本身已經好廢
港劇都可以比佢哋更加廢
viu劇更加係廢中之廢
痴撚線嘅
佢哋話海外港人就當海外fans
班黃屍豬出晒嚟
正解
大陸市場個特點就係人口夠大,要咩唔同品味,要求既人都有
要真係垃圾到極,連bad taste開既大陸人都睇唔落既垃圾先會紅不過羅湖
即係依家既香港頂流鏡狗

同咩政治,兩地口味唔夾根本就冇乜關係
堆Viu劇直接啲講係將網劇放上電視播
呢啲水準既劇集點會賣到埠賺到錢

所以Viu先要推鏡狗隊垃圾出黎狂開show掠水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞