「紅不過羅湖」這句其實好矛盾

191 回覆
33 Like 208 Dislike
你連佢點撚樣紅你都唔撚知就收皮先啦 傻閪
羅湖聰個大陸仔咪紅過羅湖囉
傻閪 佢演技閪還閪
同騎呢 核突有咩關係阿傻撚
你迷個隊野抄狗黎添
你隻姜狗同教主演技又好的士陳幾多阿
50步笑百步
有邏輯嘅人就唔會走去做鏡狗Viu 狗啦
我比較好奇點解樓主講書面語到咁
避開哥基個錯別字
其實唔奶共,又點紅?

或者咁講,一個有實力又唔奶共既人,點樣喺支那有曝光率?

無曝光,無得搞fans club ,無得搞演唱會,平常人點知佢紅唔紅?

喺一個極權國家,連言論自由都無既國家,搞咩活動都要又審查又批改,點樣唔奶共又有得紅?

根本以ccptoy 同分化撚既定義,喺支那會紅=奶共
有大陸人睇同會紅係兩個層次
咁咪即係鏡狗完全吸引唔到大陸人睇囉柒頭

你話大陸有自己明星睇,唔需要睇香港野
但就大把正常香港明星佢地都會睇
唔講以前果啲
最近一年MC都紅埋上黎開萬人場演唱會

鏡狗仲有咩藉口?
去到MC果種level已經可以叫紅
最少廣東省有市場

睇就好多大陸人都睇緊啦,不過係恥笑果隻睇
大陸搞埋限韓令,演唱會都開唔到
你覺得果啲一線韓團係大陸紅唔紅?

講近啲,望下MC咪知要紅過羅湖唔係咩難事
咁明顯質素既問題駛撚搵咁多藉口咩
你對中國嘅認知太誇張
爭啲以為你講緊北韓
大部份情況下唔奶都唔會有任何問題
同埋就算冇fans club演唱會呢啲公開嘢
啲粉絲都一樣可以喺網上面討論

當然如果你反得太明顯就真係會俾人ban嘅
係個幾千萬人既城市開一兩場就叫紅
班廢鏡喺幾百萬人嘅城市開演唱會就叫紅?
軒公
人哋起碼賺咗過億
好過鏡狗連live house都未撚開到先啦垃圾
其實係
啲傻鳩反鏡最鍾意講呢句白痴野
pop狗哥你都係管好你班傻閪鏡嬸咪撚上微博小紅書開post吹奏垃圾鏡先好出黎吠啦

仲有你主子話過香港樂壇要再做亞洲第一架
家陣咪抵畀人串囉柒頭
有啲唔同 佢本身就嚟自羅湖嘅另一邊
佢仲要係廣東人用嚟對抗香港流行文化嘅飛機杯
Mirror 都未驚過
呢d叫皇帝唔急太監急
反鏡始住Viu唔會想Mirror北上而失香港市場
就將<紅不過羅湖>呢個Fantasy無限放大
反鏡反到傻閪咗?
你說得對。
鏡柒就柒架啦
但Jay Fung實力係邊撚到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞