「紅不過羅湖」這句其實好矛盾

191 回覆
33 Like 208 Dislike
但韓國人讚到佢哋有獎拎喎
大陸人係鍾意on9 核突 騎尼野,所以的士陳就負碌紅到 不過咁又唔代表佢識唱歌演戲
認同,所以應該係柒唔過羅湖
都話唔使理啲bad taste人 諗法 仲未明 你同啲支那人一樣 冇腦
秒殺
即係鏡狗好正常唔on9唔核突所以紅唔到
但係除咗香港之外冇一個地方會理佢地
唔使講一定係全世界都俾大陸人滲透晒先搞成咁
咁韓國啲鏡狗fans死晒去邊啊
咁鍾意呢2個emoji
只係集緊氣啫, 大陸好多人識嫁. 等覺得賣得曬飛就自然會返大陸開騷.
話唔定下年就派普通話團歌?
韓國fans咪喺韓國 你做乜?
但你核突啲 要含住支那狗啲撚
其實鏡狗Viu不知幾想搵大陸錢
只係一開始鏡狗係扮黃扮本土先上到位,一早已經洗濕左個頭
鏡狗班傻閪嬸婆粉大部分都係追星睇電視當抗爭而入坑
到依家仲係堅信鏡狗Viu係黃

一個咁堅定既信念一旦被破壞,一定走粉走得好勁而且冇得再企道德高地望其他上大陸搵食既香港藝人
所以到2024年仲要專登扮黃扮本土,口講唔稀罕大陸市場但暗地裡一直做埋啲小動作(買微博熱搜,上小紅書吹奏等等)吸引大陸人
你唔好話喺地球
薑唄早排的確有講過想出普通話歌
韓國fans喺韓國 依句嘢有咩問題
唔駛拗咁多,因為個獎都係Viu買返黎既
佢而家都係大陸撈唔掂啦,啲戲票房仆哂街,要死返黎香港癡Error https://www.orientalsunday.hk/%e6%9c%80%e6%96%b0%e5%a8%9b%e8%81%9e/%e9%99%b3%e5%81%89%e9%9c%86-%e4%bf%9d%e9%8c%a1-plt8-1215232/4/
咁點解黃絲咁有實力冇一個紅過羅湖
咁鏡狗都紅唔到,仲有咩啲講?
代表唔夠on9 , 唔夠騎尼
中國人愛國係得把口

陸劇台劇本身已經好廢

而家係你班黃屍手joke俾人撚緊喎
不過明嘅 黃屍興精神勝利法
你地唔做中國人真係嘥晒

你對「含」嘅理解都幾與別不同
你放棄唔到連登
韓國fans喺地球 依句嘢有咩問題
因為香港演藝業前境發展好靠大陸市場
因為佢地想(香港樂壇)再做亞洲第一
因為鏡嬸好想佢地紅上去

咁仲駛唔駛紅過羅湖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞