如何在香港買二手車

184 回覆
11 Like 30 Dislike
香港個個架車用嚟放多過真係揸,加埋地方細,返放工送埋四大長老一個星期咪最多500
一年5000-8000其實好多人都係咁上下
佢個倉,你無約樓下個食蕉要你登記一輪先可以上去
大昌最多講5%
講到10%你應該好犀利
多謝師兄意見。
保時捷除左Panamera 之外,真係冇乜點留意其他系列。但28上面DPanamera好多都10萬公里以上,感覺殘左少少
哈哈,我同事講到車行好恐怖咁。
多謝師兄意見。
我會試下約大昌行睇下先。
多謝師兄回覆。
我都偏向鍾意歐洲車多少少。
貴少少當買個安心可以接受
之前查Google又話HKMI同第二D車行好熟,一齊呃買家。
好似冇驗車公司信得過咁。
明白了,師兄。
我有時見到14年車行得3萬公里,好似唔係好可信。
哈哈,師兄個經驗好有用。
帶埋個師奶同事去。
Volvo啲wagon一個盤都無 到底係劏曬定無人放
建議去睇下啲私人打理既 例如X戶汽車 口碑好既 不過大行都有大行既好 睇多幾間
X係咩?
車會gp收購
比得呢個價 直接去啲大車行到買
樓上都有提到果啲
睇岩咪買 合約寫明驗車如有咩問題退細訂咪得
其實無用,佢地個價都好死,唔會話減好多
覺得OK咪名碼實價囉
你既budget,推薦你去買大昌行認可二手車, 一定唔會有撥錶,而且又有保用, 最緊有乜事即刻可以返大昌搞, 自從電車大賣之後反而大昌行的服務好咗好多,價錢合理翻晒

出面買可能平啲不過完全冇保障, 嗰啲乜乜車會驗車, 得啖笑, 買完有事賣家睬你有味, 古惑嘢太多, 你唔係搵特定車款/超平垃圾車又唔熟就唔好

https://www.dchucc.com/tc/buy-a-car?utm_source=google&utm_medium=paid-search&utm_campaign=2023_SEM_branding&gclid=Cj0KCQjwgrO4BhC2ARIsAKQ7zUk1cwBxW8hYqhe1X1kYedRTyoldKm7H5sv4D2Gz4TG0aGOPpMnsZw4aAknqEALw_wcB
Thank you師兄意見。
多謝師兄指點
謝謝師兄意見、其實合約係咪可以自己帯架?
哈哈、明白。
試下講、唔得就算。
當開心下可以試下講價
感激師兄~
我已叫左同事約大昌行上去睇下。
想請問我同事反問我想睇邉部、是不是一定要指定睇邉部先可以上去?
咁都唔出奇佢, 九龍灣大昌成座大廈, 佢都要駛去你嗰層畀你睇, 你問下你朋友, 佢應該熟
2年前買個陣
話確實買先可以揸出街試車
以家唔知有冇改 到時你問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞