如何在香港買二手車

184 回覆
11 Like 30 Dislike
好多香港人民智係未開化 係落後啲
所以企硬唔俾錢佢地賺 等市場淘汰佢地就得
波奇巴打,佢個網你既價位得 leaf , Honda jazz , 同埋leaf
自膠,睇錯
感謝師兄
我之前以為香港交通方便、所以行駛里数較低。
但同事問左丈夫、話香港二手會調公里数。
100000公里調到20000公里・
我差啲想撳入去睇
幾年前上去望過 明明佢個筆直七人車都夠買
我没有試過不敢加意見・
但我問過同事、他們有講過車行=黒社會
多謝師兄。
我睇完幾位師兄意見、都覺大昌行會有保証D
哈哈
我比番上架費用没有問題的、只是唔買唔好打就得。
因為未必真係睇得上。要試左先知
我有d 運, 前後睇左兩三次先買, sales 都好好
大昌行5樓全部不是大昌行車,只是大昌行租戶,不要搞錯,他們只是普通小車行,魚目混珠。
恭喜師兄買到心頭好
感謝師兄提醒。
我以為5楼都係大昌行D二手車、因為講到保證直板,不賣事故車,水浸車,波箱及引擎有問題車輛可以原銀奉還,又可上架或車房,驗車公司及公証行任驗。
我見到好有保証咁
師兄。
其實波奇係乜。
網上無呢個字
有套動漫叫 bocchi the rock

主角叫 bocchi (譯音 波奇)

同你一樣社恐

其實大昌行係唔係真係要預約先可以睇車
話說早排睇中架車
Whatsapp問大昌話要約先試得車
好啦,照約啦,點知又話依個時間唔得,個個時間又話可能要等吓,約到嬲嬲地直頭唔撚去
哈哈哈哈哈
原來係ぼっち・ざ・ろっく
我真係有社恐、特別係唔知點同人開口講第一句野。
可以用WHATSAPP一定唔會打電話。
咁好生意?
但我覺得只係個sales想攬客自己食佣
因為whatsapp係留埋sales 名指明係搵佢
正常應該仲有其他sales得閒呱
唔出奇既。
我都想知如果直接上去得唔得。
咁麻煩,以為一個地方一堆車去睇
科進呢間二手車行
我見好似比較正路啲

請問師兄
價錢上算唔算公道?
建唔建議新手去幫襯?
我試過walk in就咁睇 睇啱即場落埋訂都得
問得啫係無乜香港買2手車經驗, 咁就去樓上其他清建議嘅2手車車行最穩陣。

而家好多賣家直接私下 deal 嘅公開交易網頁雖然平,但魚龍混雜。 間唔中都聽有人中伏, 無返咁上2手經驗真係要遠離。

有FD 交易平台直接同 owner deal ,試完買咗3個月左右已經小問題不斷。條友即刻急急腳又再放返出去揾人接盤
有冇出街試車
果條友有無用hkmi上架驗過車?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞