[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1682)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
下年聽講取消外卡
五大賽區頭三直入瑞士輪
頭二賽區第四種子打BO5爭最後席位
啫係LCK LPL最多得七隊
Smk今晚會證明
s10 champ > s11 champ
鬼佬咁廢仲預定3個位
Heavy is the crown越聽越好聽
如果challenge 分pool
下一步必會challenge 世界賽席位
當年gpl lms 都係咁

同埋實力呢d好難計
我假設極端情況
fly 係夏季賽場場屠殺 打到20dwg 咁
咁你擺佢第幾好

今年世界賽一日未開打
你都唔會知fly 排12/13啦
如果打完發現佢排16 咁係咪一開始排pool4
而唔係pool2 /3 呢
重要 但對比以前分組個重要性 差好遠啦
咁遠水路飛去美國打一場比賽就走都on9
但你quote
IWD講唔公平個位
係gen打勁隊入2:0,同dk打na/eu入
所以唔公平
Which
1.同你講嘅冇關
2.swiss 點都有人夠運打廢隊,有啲場場打相對勁隊

如果個分pool係靚既
按實力排1-4pool1 5-8 pool2 etc

點樣排,跟啲咩準則
Lck lpl直接頭8?人哋嘈你憑咩第lck lpl四勁過na/eu第一
點答佢?上年g2贏咗wbg喎?

同埋你識睇嘅話應該睇得出
今年改制最唔公平係lck lpl6隊去pool2-3
而唔係na去1st seed

任你改嘅話你會點改
如果你連呢度啲人都說服唔到
點叫riot幫你改
仲要riot真正服務嘅係睇返有錢佬班主
first tie?
每次改制都係favor歐美
所以我前面有講 嚟緊一年有三次international 應該跟呢啲成績嚟決定唔同地區聯賽排名可以有幾多分 之後按個分嚟分pool
例如呢幾年eu 廢既 咁可能eu champ先得150分 lck champ有400分
但如果MSI eu大爆發 咁summer split lec個分咪改返高

咁所有international既stake都高啲同埋即使攞唔到冠 每隊既表現都重要
全世界都做唔到啦,奧運一樣係要講 派餅
比盡量多既國家參與

派餅派比多d 唔同既人先有 持續性
其實你係咪無睇我一開始reply?
可以睇老山播lck決賽了
如果焗住要一隊LPL攞worlds 寧願邊隊攞

LNG

BLG
scout要還錢
LLA CBLOL LCS先3個位 同今年swiss咪一樣
反而中韓其中一個4th seed畀APAC偷左
GEN vs HLE嘅bp應該可以直接帶版本風向
中韓嗰4th seeed唔係msi打翻嚟咩
是鳩借錢打比賽奪冠好勵志
條友想打假??
想輸
賠率好似 LNG 贏硬
Dk不離不棄入8強支持區
本身都有架,但只係決定個個聯賽有無4th seed咁解
都係個句啦,要比下面個班有得玩

如果唔係呢個世界只會強者愈多 弱者愈弱,弱個邊就無晒資源收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞