[LoL]英雄聯盟 S14比賽討論區(1682)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
今晚報哂兩箭之仇 smk 拎返兩場mvp當利息先
今日報仇
好似bwipo咁,輸住都話DK鐘意throw咩
面係人哋比
瑞士係增加觀賞性
以前小組打到後面變垃圾時間4fun場
因為好多人覺得分組咁打 LCK,LPL更加易入八強
DK
interview 9成都係客氣場面話遊花園架啦,講錯野又比人捉住鬧
NA EU 咪又係想抽外卡
唔好抽,計分咁排囉
其實係 今年如果係小組賽一咁分就8隊8強
Blg Dk
Hle wbg
G2/fly Tes gen
G2/fly lng t1
而加咪就係益咗na eu
我發覺你concept有啲錯 你幾個留言都係講緊改分pool方法係人為干預 應該要接受運氣呢樣野 但問題係現有既分pool方法就係人為整出嚟 你真係唔想搞咁多野既話應該係支持唔分pool 16隊直接打亂抽

咁就真係random chaos 外卡打到入8強都有可能

同埋我唔覺得swiss係益咗na eu 係swiss之餘再加na eu 可以pool 1 先益咗佢地 我自己係好支持swiss 因為真真正正every game matter 而且多啲強強對決 就算弱弱對決都係有意思 以前小組賽唔使睇都知邊隊出線
唔熟賽制
做乜今晚打2場bo3
聽日又變返bo1?
論點係追求公平
但個論據
係一邊抽到lck lpl,
一邊抽到na eu所以就唔公平
Which點都會發生

當幫你拓展下諗下點改

當lck lpl必然係最強
咁直接 pool 1,2全部 lck lpl囉

咁1:1嗰度咪又係有四隊lck lpl
+4隊廢
咁樣又好公平?

咁多人屌嘅原因係因為講啲阿豬阿何都知嘅嘢
然後又冇改進方法
我想每個人有一百萬唔使做
出線/出局果場都係bo3
2-0 2-1 1-2 2-2
今年算好睇啦,多數抽到實力相近
你話D魚腩NA PCS打LCK LPL 前期都有D野睇下
場外抽簽又刺激

唔知講咩公平,得d唔係aim拎冠既廢隊先要講公平
笑鳩上年wbg碌入final,但人地四強都3-2打得嬴送走你lck #1既blg
點講運打到最尾都係要靠實力先嬴到,g2上年抽到na結果比人光速2-0踢出局
林作?
垃圾時間咪就係因為夠公平實力勁就一定贏到
咁多年小組第三唔計死亡之組
基本上真係唔夠料入八頭
跟本唔會有絕對公平/完美做法
唔理時間成本 單循環對哂其他15隊
都可以有人嘈 先打同後打
bp都唔同哂 果日狀態又唔一樣
唔會有全部人滿意/認同ge 抽籤 分組 seeding
唔知你講咩 而加講緊明明勁既隊分去pool2/3 廢隊分去pool1
fly 呢啲講緊分分鐘排第12/13 既廢隊竟然喺pool1咁樣叫唔公平

如果個分pool係靚既
按實力排1-4pool1 5-8 pool2 etc
假設無upset 實力頭8既1-0 咁之後你Geng 要抽HLE咪只可以話唔好彩
但係而加Fly明明廢到傻但係靠分pool打上嚟咪叫唔公平

一向所有有分seeding既比賽都係盡量向住強隊分pool1嚟設計架啦 係LOL咁搞笑話要廢隊排先
選邊都唔重要
上年g2唔係pool 1 打dk wbg最少交返低一場
出線既nrg係pool1 出局既dk係pool4
我覺得追求絕對公平有d on9我明2隊勁隊打可能會比到情報之後既隊 不過簽運不嬲都係比賽一部分 你隊野係勁既 好似2022 drx咁underdog殺上去都冇問題
你咁樣拳頭做唔到
咁跟實力 世界賽lck lpl各入6隊 lec 2 lcs 1 PCS1
乜撚野歌嚟難聽到
直接chaos draw咪算 分乜野pool
我講多次 我無話要改入圍隊伍數目 始終都係生意嚟都要揾錢
但係分pool改好啲我覺得好合理 前面我都講咗我覺得應該點改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞