地鐵站大班蝗人qr code掃碼入閘,慘被用落後八達通港人sm…..

274 回覆
258 Like 7 Dislike
Apple Pay suica 洗唔洗比deposit?
咪理條友啦 九成係幫堆支那講說話

香港人就算唔識 都會去做下資料搜集去適應當地文化

個差別唔係科技 係人既質素
點會去汽水機買呀
去便利店搞店啦 乜碼乜支付都有
渣人們cheap到幾蚊搭車都要走數
人類仲停留用口食野成幾百萬年
你已經進化到用屎眼食
其實最理想情況下,用QR同信用卡時間應該係差唔多
Qrcode應付唔到日日大流量
你話1,2次就算
直接apple wallet 入張西瓜卡 八違通咪得
好簡單,Sony Felicia 既技術係非接觸式技術入面最快,所以香港同日本好難推contactless visa payments,而家開始整比人都係預比遊客用唔係比本地人用(另外日本人唔太鐘意信用卡,傾向用現金都係一個原因)

另外香港同日本巴士保留可以用現金支付/車飛唔係想你用現金比,而係萬一你遺失ic card或者信用卡都可以用現金比呀
型撚到丫!!簡直係螢火蟲,你是唯一啲
仲有佢地如果要安檢埋仲仆街
只有一台配備掃碼機 你們香港真落後

排隊啦 支那閪
撚有cash
應該好似dead rising, 過完閂selfie 自己同後面佢地,勁加pp!
八達通味一樣
SONY FeliCa
之前去新加坡直接攞信用卡當八達通咁拍卡入閘。邊會用支那寶咁煩既野
地鐵咁好人專登整幾條隊比天龍人自己慢慢排

睇死班柒頭去到閘機前先開app慢慢出qr code掃幾次
支佬思維唔係一黎就衝到最前鬥爭入去先?
以為微信有得比當人地殖民地咩點撚解淨要就你支國人
屌打
QR CODE付款真係弱智
QR CODE根本唔應該用係付款系統上
總之快啲取消八達通,大陸用乜香港就用乜
大陸唔用visa,google,香港都唔可以有
搭鐵可能唔係,但景點大把零團費窮人
換得嚟大陸都開始玩nfc到時個scanner又無撚用
關咩事
開定個code 一掃就行得
跟本係用家問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞