新軍票發行 Gundam Card Game

148 回覆
10 Like 11 Dislike
無人買
任撳
無打本國同地球宇宙2邊打已經無晒興趣
有宇宙地球wo
笨大識design game 架咩
遊戲王其實都係嚟嚟去去嗰啲字
打比賽執返正有咩問題呢
佢逐隻打又唔係疊隊打
個戰區無分地球宇宙已經無意思啦
其實佢都係抄返MAGIC出PW同Indestructible...
呢D都無問題, 問題係佢出咗一個月左右突然話要全個系統轉做GWN
28彈立即變軍票

GW其實最大問題係佢抄MTG, 但係無MTG果種世代交換, 棄用舊咭既概念, 搞到一D DECK某D咭永遠都唔會改 (DRAW, 濾, COUNTER等等常用牌)
結果係每套DECK除咗主題牌外全部都一模一樣
例如藍色一定有政特, 緊急, 海, 白色一定有HACKING, 中東國, 零示, 紅色既莎拉莎荼色既月MOUNTING, 寶沒等等
玩家無好似MTG咁有抽新咭既動力
BANDAI世代交換=
執左去再整隻
出舊屎仲要多人玩點都有人買啦
訂咗盒,留名睇笨大今次幾耐會棄GAME
指定同非指定呢d都有排認
仲有其他k社語言
都唔知邊個天才諗既
人地三PART一個SET, 三SET一個代世
每年一個M SET, 送舊迎新, 長玩長有
就算無乜大新意都好, 終有班長期FANS吊住
呢D等同慣性收視

佢就完全無預過人地本來已係因為慣性收視先KEEP住玩
諗住一鳩斬晒所有野用新SET, D人見咁樣咁直接棄GAME囉
PB長紅
睇黎大家都唔睇好新軍票

利申已入1
一盒砌唔砌到兩副deck
去到中後期先有renew 每隻色既三神器
無佢地真係完成無得打

新卡越出越勁都引到人抽既 但啲deck變到一式一樣
買咗

當儲卡 見卡面幾靚

連運費 咁就跌左$500

好奢侈
限一 + 接幾多張單咪印幾多張

都係用部機㩒個掣
你當爆盒卡,佢16包boosters,一張卡三抽一,我諗緊係咪要加注
唔好依家爆咁多啦,除非你好鐘意佢parallel張圖,佢依家個炸卡會包左係第一彈度,依家爆完beta,到時再爆正式booster會多左好多重複卡,同埋分分鐘依家佢個3張LR到時根本唔值錢,佢依家beta NTD unicorn未,wing zero未出
你又好似好有道理

係想抽蘇蘇
呢set card 應該重點只係卡上有beta logo
其他應該同1彈一樣
一來,同埋二來異圖個幾張佢話只會出現係beta
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞