新軍票發行 Gundam Card Game

147 回覆
10 Like 11 Dislike
其實冇計,卡game預左一代勁過一代,唔係真係搵鬼買
醉愛SEED 白deck
gw 當年香港仲有搞比賽, 我有為咗張刀仔突擊參加

然後用開平時同frd玩嗰副deck 冇乜點洗錢買卡所以諗住是但玩一舖就算, 點知有張紫國力唔記得換走, 對面條毒撚直接舉手話我犯規, 跟住就完咗

效果:消滅敵方場上所有角色牌
之前有個議員話,要將天悅發展成為國際 Card Game 中心,依家搞成點?
其實點解唔重啟GW
至少都保留玩法吖
digimon已經冇人玩都仲係咁出,有撚病
議員:咁撚臭,搞不撚掂
打中速deck 就勁
打有quick 出個d deck,出得回血freedom,通常已經對面都打到無左大半條血如果同埋比黑deck炸左d地,又要彈返上手

同埋回血freedom 要自己一個直接打中對面先有得血,好多時出到freedom,對面已經出定幾部機黎夾爆你
個個話白色勁,但日本賽場其實永遠有六七成快攻deck
至少舊卡唔會變軍票
Btw依家太多step老人家已經跟唔上
都唔知叫好玩定唔好玩
當年GW係有
白deck雖然單機效果算勁,但消耗太大啦,你一炸PS裝甲機連隻艦出擊,一比人穿左隻補給艦,全部PS裝甲彈返上手,就已經好難打

佢白回個d又係,回血要棄自己地同手牌,回完已經消耗左大部份資源

同藍色擁抱同紅色宇宙巴比輪個d對比太大
此情不再
以前肯出香港中文版真係bandai 唯一德政黎
我以前玩光翼,試過1場反彈2次
混藍落補血
笨大隻bs 有出switch版嘅
後期完全體白色係得回血free同眼差/眼差op
以前睡橫行d judge 好唔持平
以前試過參加比賽,咁對面條友係同個judge 識既,咁同對方互洗牌既時候,我分完對面副deck十份洗,疊返埋之後,再普通咁雙手洗左兩下,之後條友向judge 投訴我犯規,話我分完十份洗之後仲手洗之後個judge 仲要警告我

我心諗都癡線既,如果對面有心洗牌疊,預先排定副deck個次序,咁我就咁分十份洗未即係比佢洗牌疊?
又出新gundamwar
即係又準備有新Gundam War會收皮
舊版出遊戲王md 咁其實有得做
btw 我好撚多GW呀,你想玩我教你玩?
如果佢肯出,我成副身家課落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞