機戰遊戲/動畫/情報 集中po 15 [年尾會否有消息?]

354 回覆
2 Like 2 Dislike
你冇眼花
關於F91好似我記錯, 因為之前記得好似有講過なんとぉー!
但係啱啱返去搵片完全唔見

反而搵到愛美號被擊破是有看到了時間
卡碧尼同重高都好似有原作對白

麻煩家姐A

麻煩家姐B

V-MAX
證明寺田有心寫就唔好
冇心寫就反而好
其實係 我對親分印象得番大聲喝人
變咗公式
次次都係大叫收嗲啦
跟住對面就真係嚇到收嗲
sd 外傳角色
完全無得出場,連帶馬莎同阿寶都係
尊尼好彩無同UC 火箭炮大師打,你望下紫色老太婆
以前D同伴都

魔族果邊

機戰一向誰大誰惡誰正確

前期走路打遊擊,後期齊腳就武力㜊壓對家再咀砲
F91個句籠統到我話係斯洛哥都得
是我是我台詞
我係連F有語音都係而家先知

麻煩家姐A正囉
個人感覺Alpha3四個主角入面
超女楠葉單純係ALPHA角色中同機體最高人氣配合一齊啫
不過楠葉性格上偏前陰柔, 似真實系多D, 我估計初當好多人用佢係ALPHA1都係玩真實系...
而且費利特又係主角模版, 搞到男女主角有少少分唔勻...

超男托馬就純粹係熱血男主角樣版...但係真係無乜特別
前作(ALPHA2)超男贊卡太搶鏡...

真女茜莉娜就可以試做敵方勢力, 不過除咗波濤洶湧外似乎都無係無乜特別, 好在前作真女唔會太搶佢戲, 不過個人劇情復仇鬼有D薄弱

真男古柯尼就設定上同主線關係最深, 亦係四主角之中最終真正上到神台既人既係帝國間諜, 又係英格拉姆傳人, 真係要選出ALPHA3主角就一係選佢

**無論係真男定超男, 帝國公主都會對之有好感...
不過係四線全破後既OMAKE中, 應該定咗係對托馬有好感
真係出係OG應該都係用呢個設定...
真女在OGDP同OGMD都算補充左唔少背景
如果日後真係會再出OG,感覺上都會完整個3次ALPHA
咁樣ROE POJ都幾異質
一開局已經係表面上最強勢力
中間仲要變強
已經去到想打邊個就打邊個
對面9成都怕佐佢
我每次玩都會打到7x~90lv爆機
點壓到咁既LV
就算每關敵全滅唔用努力都會去到7xlv
都係好似平時咁平均升
同埋揀路線打少幾話掛
超男的確係傳統
問題係整佢招神雷花太多時間
一部原創機配菜咁既定位仲要唔係一定揀佢做主角
但就花佐兩個月搞佢招大 ALPHA3仲要有延期
即係玩家唔一定有得著 但負面要素就一定收佐先
不過寺田不嬲都係咁 控制工期 邊D應該畫先畫後 應該出邊D唔出邊D
一向垃圾

到真女
真女最大賣點就係一開始敵方勢力
慢慢同我軍其他熟 交心本身係好傳統
但就係中間反骨 完全失去我方信任
呢D明明都係歷代主角極少數既例子黎
亦都係佢DP痴埋愁度都合理既原因 雖然有舊人應該復出
咁都話冇亮點 都唔知玩乜柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞