黎巴嫩人慶祝以色列擊斃真主黨領導人納斯魯拉

148 回覆
181 Like 3 Dislike
我下面就俾啲例子你
你可唔可以俾一個例子我係猶太人驅趕屠殺阿拉伯村莊

Bnei Yehuda
Kfar Saba
Kfar Uria
Hartuv

仲有好多,你要我再俾你
但唔該你俾一個例子我係猶太人驅趕阿拉伯人
呢個係你自己講嘅,我想你證明
一立國即刻打仗
如果而家中國同日本打仗,你認為中國嘅日本人仲可唔可以留喺中國?
俾人圍攻都生存到
你仲會唔會相信對家能夠和平共處?
你要時間證明
但係跟住個幾十年打仗無數次
每一次都係證明唔可行
你作為政府保護人民你第一責任
有邊一個國家會容許成日打你嘅國家嘅人留喺原地
答案只有以色列
打咗咁多年以色列國內嘅阿拉伯人口不斷上升
Saladin 依d lvl 無乜邊個做到啦
聯合國方案,西岸係屬於巴勒斯坦人,而家成個被殖民佔領,仲唔係驅趕?

一睇張圖就知係錯啦
好簡單一樣嘢,從來都冇巴勒斯坦國
1917係英國管轄
所以成笪地屬於英國
1948獨立日打仗輸咗你仲喺個地方度
我諗呢個歷史上係最仁慈嘅做法
再講返你樓上第一幅圖
你冇研究過段歷史齋呢度Google嗰度Google
我淨係需要講一單嘢
Deir yassan
有阿拉伯幸存者,後來講返成件事
就係當時阿拉伯人想得到中東其他阿拉伯國家嘅支持
所以偽造個慘況話幾多阿拉伯人死咗
目的係要激起其他阿拉伯國家幫巴勒斯坦人
結果得唔到佢哋嘅預期嘅效果
結果好搞笑
就係住喺當地嘅阿拉伯人聽到呢啲慘況走夾唔唞
結果當地嘅阿拉伯人即刻少咗
外人睇以為係猶太人,一係殺晒佢哋一係講佢哋走
其實係成班阿拉伯人戇鳩鳩
有興趣自己 fact check
香港人幾時先可以好似黎巴嫩咁慶祝?
黎巴嫩平民除咗慶祝係唔夠
仲要發起示威行動
抗議反戰撚亂咁批評以色列
咁先做到個靚畫面叫班左膠收聲
咁總之而家以色列幾時讓番西岸同半個耶路撒冷出來比巴人建國先?
有邊個國家可以容忍境內有恐怖分子成日搞搞震
然後比佢哋繼續生存喺嗰度
全世界古今中外直到現時為止只有以色列
以色列唔怕低三下氣唔怕配合做面子工程去成就和平
埃及同約旦嘅和約就係咁嚟
但你真係喺度搞搞震殺我啲人
我點會俾你建國
俾你繼續生存喺嗰度已經係歷史首例
你話耶路撒冷
耶路撒冷嘅Temple Mount
九個出入口八個猶太人不得使用
唯一一個猶太人可以用嘅每日只開放大約五個鐘頭
耶路撒冷 Temple Mount對以色列大有咁神聖嘅意義
佢都做到咁
呢個亦係歷史首例
好多西方國家,甚至聯合國一路主張嘅兩國方案
係極端幼稚,從不現實無法可行
係啲政棍取易鳩噏不負責任嘅提議
閣下不斷Google呢度cap一張相嗰度cap一張相喺度鳩噏
當然睇法同佢哋一樣
google?睇清楚係有出處的,你有本事咪直接challenge佢lor

咁南斯拉夫係唔係都可以話克羅地亞班恐怖份子唔配獨立?邊個國家喺獨立建國之前,班民族鬥士唔係被稱為恐怖份子?
安排免費教育學院
正確教育習主席思想
正確了解佢地係中華人民共和國不可分裂一部分
俾人叫恐怖分子算得係乜嘢?
巴解嘅阿拉法特同南非嘅曼德拉一樣攞諾貝爾和平獎
西岸法塔赫有料咪自己建國囉
其實聯合國依家咪傾緊話俾巴勒斯坦成員國地位
有料嘅,你咪爭取其他國家支持囉
輸到底褲都無緊係接受1947方案
而且比人睇穿巴狗班友既諗法
求和對佢地從黎係緩兵之計,完全唔係想和平共處
班垃圾咪搞爛左伊朗黎巴嫩阿富汗
你仲想証明d乜

有料咪整個克羅地亞波蘭呢d個家比我睇睇

差d整個印尼馬拉都得
你想證明d咩呢?你舉例印尼馬拉,甚至汶萊都係富裕國家,即係唔關伊斯蘭教事啦。你想講係阿拉伯人問題?阿富汗同伊朗都唔係阿拉伯人wor,況且阿拉伯都有科威特、卡塔爾、阿聯酋呢d富裕國家

完全唔9588
咪答左你真主黨呢班生蕃死不足借
完全係人類文明垃圾
唔係垃圾,係cancer
黎巴嫩曾經係一個繁榮嘅國家 直到包頭族出現
https://lih.kg/3792086
包頭死清光plz
我唔係講依樣呀…
包頭族當年不接受聯合國的巴勒斯坦建國方案, 以色列開始建國巴勒斯坦唔撚建,然後打9以色列
巴勒斯坦難民湧去其他包頭族國家搞破壞, 中東國家自作自受
當年有份打以色列的包頭族現在應該接收班巴勒斯坦難民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞