Polyu Speed速大浪費錢千祈唔好讀 本人已後悔準備退學

142 回覆
388 Like 34 Dislike
SPEED得top up呢點已經差過余仁生
原來依家變成咁
我係前幾屆畢業既part time
果時仲係全班香港人
依家想搵個香港人做組員都難
搵到一個已經好勁
I大打手?
支化就間間都一樣
讀得速大or I大嘅
比個頂級教授你咪又讀屎片
有意思咩?
學店嘢
佢收你錢賣cert
你比錢買cert
一買一賣
你係叻仔嘅
一早入咗3大8大
再唔係速大I大
你咁睇唔起啲人
你超哂班都可以拎住獎學金讀
講到底你自己廢
你估八大唔撚係靠自學咩
大個仔啦
唔好搵嘢賴
依家就係你冇本事入正常學校
搞到要入學店
一係自己發奮爬返上嚟
唔好諗住人地成績好嘅
個個都係師資優良餵到口邊
你有人哋一半自律再講
美國都勁多大陸學生
原來國際=大陸人,唔怪得香港呢個國際金融中心愈做愈出色
好人好姐點會speed
Speed得已經無心向學 乖乖地領張所謂嘅cert出嚟捱世界啦
即係話你讀書不成就比啲心機
唔好成日上網9up
你有得揀咩
讀埋佢啦
速大張cert 好似同本部個張無分別
中間有一期係話speed名
依家又話同poly一樣
有無近年畢業嘅講下?
算係咁啦,讀完叫有個degree,符合好多資格架啦
有 出年報返大學
GPA有3.66
本身諗住求其升上去讀兩年就算懶得報再搵
都係懶 咁就嘥咗一期學費
Speed比嘅資源仲差過CC
張證書有分別聽啲同學講
Bachelor都仲係poly award ,speed 未有資格頒授Bachelor學位,但會寫住係speed
Hd 同副學士就真係award by speed 同polyu 0關係
見之前有巴打po過 唔知係咪真

Parttime bachelor IT讀polyu定海外大學好?
https://lih.kg/byOfpBV
#41 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
PolyU SPEED嘅課程從來都係SPEED自己頒cert,唔係PolyU本部頒
你指嘅PolyU本部頒cert嘅課程係本部自資top up來(或者PolyU award through SPEED,SPEED名義收生,但PolyU本部Prof. 教),已經全數停辦
HKCC學生,希望SPEED可以申請NMTSS,減少入學獎學金開支
其實做速度仔好慘
明明自己係速度,但又想扮poly

連poly自己都唔想認速度仔
年年都好多速度仔著速度嘅畢業袍 係poly扮poly畢業影相明明年畢業袍就唔同樣 一眼就分到poly同速度仔
題外話,想知HKBU SCE同HKBU CIE係唔係同HKBU本部着一樣嘅畢業袍

btw, 我越來越擔心CPCE會一怒之下搞Cap. 320,做完完全全嘅私立大學,唔再附屬於PolyU,到時只會差過而家
樓主讀緊邊科 ?
我讀緊speed psychology
估唔到以前攞嚟讀19 top嘅地方
喺少子化之後竟然變成中國人的天堂
樓主有料既就直接讀hku degree啦
仲喺度嫌三嫌四
print quota有幾可會用晒 除咗乜鳩都print出黎個d傻鳩
而家8大夜校degree 閂哂
夜校除咗速仔 根本無得揀
速仔算係夜校界龍頭

日校讀速仔明顯係8大唔收先要讀
真心明 果班所謂教畜d 英文真係講唔明 , 佢個學位點淘返來,不如你派過去 10 年pass paper 比我自修,我學費照課…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞