Polyu Speed速大浪費錢千祈唔好讀 本人已後悔準備退學

142 回覆
388 Like 34 Dislike
好後悔睇完警世文連登都揀入去讀 真係後悔終身仲浪費咗一期學費錢
啲老師全部10個有9個大陸L教
英文堂都係大陸L教

同埋速大本地人同大陸人比例超級懸殊
誇張到30個可能先至有一個香港人
有一種置身大陸校園嘅感覺 滿滿嘅祖國情懷

啲老師本身都係大陸L所以會幫住啲大陸學生歧視本地學生

我哋偉大嘅速大大學連英文都係大陸L教
驚啲大陸學生唔識英文溝通唔到?呢樣我唔知啦!

速大根本開嚟係比大陸人上(情況嚴重過其他大學,因為收生率)
其實Thei比起speed收得少大陸人(睇小紅書得知)
Thei會拒絕 speed來者不拒

希望有諗住考慮speed嘅人 考慮吓校園環境 雖然遲啲香港都會被大陸學生淪陷
可以揀其他top up就揀其他 千祈唔好好似我揀呢間速大

如果你為咗大學證書真係揀其他top up或者大學
今年開始冇得上莊(hkcc) 冇校園生活 冇U life
仲要學費貴 俾埋啲咁嘅質素學生
如果有講錯嘅話可以補充👍🏻🙌🏻
其實間間Uni都勁多大陸人 喺UST返學感覺似返左大陸
冇錯 祖國情懷 香港學校被淪陷
不過speed真係好誇張
讀得速大邊個真係讀書架
一係下年再報degree

唔叻嘅多咁嘅學費 性價比好差
GPA過三定係唔過三 都可以揀/有其他選擇
Polyu Speed搞海外top up都係大陸L教 ???
係 我都係入到去讀先知
英文都係
大陸L教即係變相用中文教書 ???
其實睇你咩科,有啲科就算polyu 果邊都係大陸人教多。
當然英文教材所謂大學學生
但你會聽到陸式英文 佢哋夾雜着濃厚鄉音嘅英文
其實好多大學都有大陸人教
不過我講緊speed嘅整體
讀魚仁生好過啦
點會揀speed
呢個世界冇後悔藥
你係讀咩科先後悔準備退學
香港好多都係咁
Top up 要讀邊啲英文?
八大水泡都入唔到可以怪邊個
其實唔關事 間間都多大陸人㗎啦
就算外國都係
係speed廢咋嘛
準備退學,即係未退學
有講過話怪邊個?
人生呢條選擇咗錯嘅可以選擇其他
仲有 個分數入到定係入唔到八大水泡
所以?
究竟有幾廢先要讀speed
ive cee話晒入u神科 冇考試已經半隻腳入三大
Speed BRE 考牌系都ok既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞