Polyu Speed速大浪費錢千祈唔好讀 本人已後悔準備退學

142 回覆
388 Like 34 Dislike
幫到手上大學咪得同多大陸學生有咩關係?
大陸L教書其實一直都係咁,所以唔使太驚訝
有朋友讀4年 part time degree, 然後讀到第3年發現個free print quota 原來係成個programme 計,仲要得5000張。

成個programme俾成20幾萬學費,但連print quota 都要自己再增值。
即係咁講
三大都係有一大堆淨讀PowerPoint既、淨係為人工既大陸professor,一大堆大陸仔同你上堂
你都俾咗學費,唔好再嘥錢嘥時間諗住quit speed,乖乖哋讀埋呢兩年算
咪就係,八大都一樣嫁啦
😀 你都係俾錢拎cert唧 想點
比錢買 cert 學人講性價比
你去速大唔係為張cert咩
為學嘢呢啲學店狗也不屌啦
搞清楚你目標係咩先
而速大有冇難為你拎個pass
考咩牌咁勁
利申 poly 夜校 bre
有份正職就公司印啦
Speed BEM個女副課程統籌就係大陸婆,係Thei教Civil都教唔掂
速你老母大咩
垃圾學院大大聲
中大表示: 屌你老母翻咗大陸咁
速遞根本垃圾狗也不屌
Thei RMIT 仲好過佢啦,講真
Thei 係政府嘢
當時定左收非香港學生有10%收生限制
而且老實講thei 收生要求都高過speed
佢講緊ciob rics hkie bldg?
純考牌係ok ge
至少我係經bem考到
你唔讀科水啲新太劣老師就要失業
唔係話入讀速大自動包理大學位咩?
風險上速大完勝其他副學士wo
咪撚玩啦 speed夜校先多本地人喎 我地同學9成用廣東話交流 教師就一半大陸一半本地
得 rics 有 d 用
非主流黎講RMIT算唔算都top up之最? 澳洲cert
照你咁講你自己都睇小紅書啦融合得幾好喎

同埋難為你寫左咁大抽野警世叫人唔好入速大,但反來覆去都係得一個point,就係大陸人多既累贅又無咩重點好難令人理解你呢位大學生既質素係咪好到可以嫌棄其他人喎
Speed嘅用途
基本上係for在職人士上pt course夜校

Full time 就真係唔會讀速大
出專業牌嘅科另計啦
中大 港大又係一撚樣
白蟻咁 蛀晒每一個角落
其他關於speed速大唔好原因 連登都好多人/post有講想了解可以去返其他參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞