柯玉華律師事務所有嘢講 !!!!!

179 回覆
98 Like 6 Dislike
王潘自己google 下
林作為咗做補習老師唔係已經放棄咗個大律師牌照嘅咩?
呢個係賣方律師樓喎
反而想知個律師有咩誘因做呢啲嘢

唔好話訂牌,而家出咗名,損失咪仲大

定係諗住移民攞返少少車馬費?
其實呢單同破產前係咁借錢碌卡,之後轉走啲錢先老破一樣,咪欺詐囉,報警有冇用?
呢個case嚟講,都阻止唔到賣方律師樓出事
買方律師有提過買家對方啲動作好詭
不過無足夠條件唔畀大訂
嗰時肯撻訂都輸20萬
根本一簽約就輸
其實諗深一層
個賣家業主 都諗住破產 成唔成交對佢都已經無分別
只係對借錢俾佢嘅人 即係鄧女士有影響
因為Seniority 佢排第三 都仲有機會收到錢

成個案件可能就係鄧女士同律師 2個出蠱惑
賣方業主就好似俾人標參咁
要聽過借貸人嘅說話去做
其實成程事件都可能係鄧女士促成
律師一定係知情人士

成單案如果順藤摸瓜咁查+告落去
買家真係有機會攞得返
可能會有合謀欺詐/挾持/律師疏忽
但係牽涉嘅金錢人力物力 唔係正常人可以負擔

單野警察其實係要着手處理囉
已經有欺詐嫌疑
Lm
其實佢冇損失。

出了名。有「特殊」需要的人就會找他。
段片話警察唔多理喎。

明顯佢沒有压力去做嘢。
跟本細訂都唔應該去到20萬。
Better call Saul
咪話報咗警。

不過冇 action 喎…..

點解?問太多會怕國安查返你…
呢間律師樓可以收得皮
任何嘢如果牽涉到呢間律師樓都要避開
google 好多人留言係柯玉華律師事務所比1星
財仔個風險計算唔同銀行
佢唔係計個別債仔有無能力還錢
而係從統計上睇大概有幾多人可能走數
然後訂個相對嘅息口去對沖

即是遇到債仔走數
基本上佢唔預收得返咁滯
係靠其他準時還錢嘅人畀嘅高息去冚
無action 先最戇鳩
人哋擺明玩緊漏洞

唯一可以填補漏洞 就係警察介入
佢唔玩既話
正常人點樣舉證?真係tvb 盲俠咩

碌卡銀行都叫食得起
佢衣加碌人身家
正常人無啦啦唔見咗成球
可能係人哋幾年或者10年嘅積蓄

同埋呢單嘢好明顯啦
破產變咗做銀主盤
1/2 按肯定食晒所有錢 仲要唔夠冚
唔輪到佢3按食
而家擺明就係砌到條數啱啱好 3按都可以分一杯羹
賣方業主似俾人控制
聯同律師一齊食人唔嘍骨
柯玉華律師事務所
都係依一兩日既,依家留1000個都無用啦,反正上咗新聞已經臭硬
佢地唔 action, 係香港今日,大家有計嗎?
我覺得佢哋唔介意。

可能他們一向做開有「特殊需要」的客仔。

個1星冇用的。今次只係令人覺得佢哋有計,又肯做。

警察又冇 action。 直情在幫佢哋做宣傳。
咁搞野
條片其實有提到買方係可以同法庭取消4按5按嘅扣押令,因為扣押令係簽完正約先註冊
點解買方律師冇提個買家/冇做
係咪有失職

但一買一賣
你係買方見到對家律師行係呢間。
不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞