柯玉華律師事務所有嘢講 !!!!!

179 回覆
98 Like 6 Dislike
大把人幾百蚊都慳

相關人士個名排好前喎
正常做買賣樓俾你地業主同準業主襟到得一萬幾千
但俾AA狗就咁豪爽

你要間firm銀70萬出黎咪白做一年
好多年前啦唔知依家咩價, 2016年收10K
佢係賣方律法喎。
今次單野全世界都知。。

將來其他人會唔會跟著玩?

就算係別的律法行都係要小心。
腥港到底還有沒有王法?!
AA 收得貴,都係因為合謀定價….
好人好姐做賣方正經做會收幾錢
行業問題根本
單野好簡單,姓劉賣家一開始有at least 5條數

1) 恒生一按
2) 二按
3) 三按 (私人數)
4) 安信四按 (空中釘)
5) UA五按 (空中釘)

姓劉賣唔賣到樓都係要破產,但想諗方法還條私人數(可能係親戚),或者私人數個債仔肯haircut 都好過一蚊都無。

姓劉姓鄧串謀用同一間律師樓做,就係想盡快收到錢,仲要快過UA同安信落釘,等破產都有優先權收錢先。

UA同安信唔係個個月mon住田土廳,所以簽完買賣合約先查到債仔賣樓,跟手想落釘但失敗,先改file另個charging。

姓鄧收到錢之後,姓劉咪可以破產,仲使諗買家上唔上到會。

呢單野要告就要告賣家同姓鄧串謀行騙。
係公義 唔可以忍
其實都明顯係個買家律師有問題,間律師樓唔洗做拉
佢係合伙人一定係放前面
但其實佢2023年先入依間律師樓
不過依啲唔太關事

我話個大老細可能最近先知係因為律師樓個種做野模式,絕大部份既case都係相關律師自己做返,其他律師好少會插隻手入去,所以同依單野有關既書信/電話都係姓趙/助手去處理,其他律師唔接觸到,變相黎講件事發大之前同一間行其他人都未必知好多,以為只係普通買家賣家有問題交易唔到,未必意識到中間可能有詐騙

當然我都係估啦,要睇返標題「講」果位係邊個,如果又係姓趙就好大機會
佢玩到4按5按 就知啲UA 都唔知3按既存在。

4按5按都蝕死😂
空中釘對財仔都幾大風險
俾人攝位登記田土廳就total loss
成件事買家真係好慘

無端端咁就無左70萬

反而賣家不斷加按借財仔啪啪蘿友破產

真係錢就你借你享受債就人地還
安信或者會告….

但其他人,就算告到,都沒有好處。
合伙人唔係其中一個老細?

出了事,所有合伙人都要上身。。
買家律師有咩問題? 最多唔夠警覺性 。
分分鐘不斷借 然後轉錢出海外 移民走佬
仲要all 辱華
4按同5按 都會要快手去釘。

但佢哋點同有心人鬥快落釘?
一開始有心呃
買家點追都追唔翻
而家個市仲咁差
買家市二手業主只會更難放
無話唔洗上身,解釋緊點解大老細會遲知
你覺得我幫佢講野?
香港無助訟 及包攬訴訟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞