柯玉華律師事務所有嘢講 !!!!!

179 回覆
98 Like 6 Dislike
連登討論好難講 邏輯嘅
立場行先

明嘅就明你講乜
打錯 應該係賣家
濕鳩律師行
其實佢屈機個點係賣家玩破產
即係你一開波已經一定輸細訂

大訂14日要比賣方律司 就算好似片入面個女律師講
通常1個月先放大訂比賣方業主
佢係最後個幾日先上3/4按上田土廳都得
只要賣方律師一放數 賣方業主就玩破產
仲邊有得追

理論上賣方律師同買方律師都要查下雙方個財務問題
但呢單就明顯賣方2位出哂蠱惑啦
佢一早知有3按270萬 可以變60萬改成岩岩好過成交門檻
除時賣方律師都知/估到佢仲有4按係出面

成件事最後既爭鬥變左賣方律師樓同買方
普通人方有本錢同律師樓打官司
贏面高都係咁話

只可以做既係
1. 有2按既樓都唔好買
2. 記住間律師樓同律司名
呢單買家律師有冇可疑或者疏忽?
賣家一野老破你仲點討論佢負責
2按已經空中釘你都係要死
講真只要對家律師有心隱暪,買家律師都好難避免悲劇發生,最慘都尋求左另一大律司legal advice 都話可以繼續 ,買家律師只可以事前draft contract要嚴𧫴,字眼要用得specific ,要重寫template contract
成件事買家最慘
錢就無曬
但又要自己打官司要100%證明賣方、律師事務所有問題外
仲要承擔天價律費

CLS
咁通常2按 個賣方業主都未必走到破產呢條路
起碼多條路 追討返啲損失先

正如好耐之前有個放數post 講 2按通常個借貸人都未死得住
因為有d真係有臨時周轉問題 佢仲有機會還到錢既
但去到3按 就通常走到尾 88嫁啦
有空中釘。。

根本冇得防,只有要hold 大訂到成交。
光明正大叫自己做我辱華律師樓,國安去查查佢啦
咪就係話要成百萬律師費囉
告得到其實個律師費,係咪對家俾?
要睇個官點判
佢有沒有 wiki 專頁?
你係唔識定冇睇過單News,疑似出古惑個律師係賣方律師嚟,買方律師做齊所有嘢,就算買方律師再叻都唔會避免到,成件係合法捐漏洞去呃錢

定係你叻到控制到賣方用咩律師樓?

70萬就要間Firm白做一年仲好笑,屌你咩,間Firm都算出名,Central同Nathan Road都有office,一年Expenses都唔只100萬啦乜嘢垃圾Firm先會一年賺得70萬
其實間律師行出曬名。

可能正常買賣的人會小心佢。

但總有特殊需要的客人,又出得起錢的人,要請想特殊方法的律師行。

今次其實大家係咪在幫他賣廣告?

最重要係明白有什麼可能的特殊方法,大家又要學吓點去避(例如大訂要 hold到尾)
你講得啱呀,我係睇唔過眼有啲傻鳩亂噏抵毀苦主
你姓王果間我都用過,真心CLS 。
佢自己同銀行無哂mortgage quota 會拖住你隻case, 最後迫你搵駁腳律師樓(另外收費)
23買都叫好彩?
好多行業都係。總有班人係以行業中的漏洞為生。

今次係律師。以前都有AA 一齊炒樓摩貨。
林作有可能為名氣免費幫
不過佢唔知有冇真係上過法院
辱華喎
絕對認同.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞