玻仔條鐵出晒事!!

308 回覆
130 Like 9 Dislike
同意 但一直蝕緊錢 搞唔掂
成日一半滿都無,又真係幾大鑊。
一時唔偷雞做保障
你唔使痛心啦
好快你會出事
jm9
香港係都坐a車啦
我諗每一個喺外國住過嘅都會認同香港嘅公共交通喺全球嚟講算係數一數二
乾淨、方便、少脫班、覆蓋率高、價錢算平
成日講啲廢嗰啲人都唔知有冇去過外國

甚至係連登仔夢寐以求嘅英國加拿大
delay同服務都差過香港好多
cctoy 搵到位入好似執到寶咁
因為佢唔預人經過個圈去另一邊
https://www.straitstimes.com/multimedia/graphics/2024/09/ewl-train-breakdown/index.html

唔巧意思講錯左,係清完客返緊廠先出軌
但都係行左1.6公里先停
損毀的地方越揭越多, 工程人員發現由杜佛到金文泰之間, 1.6 km 的軌道上有 34 處斷裂, 另金文泰站前後各有一處電纜損毀, 由金文泰返烏魯班丹車廠的三個波口亦全部損壞
Source: https://www.8world.com/singapore/smrt-works-2577356
鬥垃圾, 台鐵同玻仔邊個應該拎第一?

出左軌行到1.6公里而冇人發現真係好難做到

最尾果張唔係台鐵 同埋係意外嚟
地盤跌野落嚟
條友未做過大事,唔好怪佢
佢想像到既野,只局限於屋企換粒燈膽既level
但係職員處理好明顯有問題
架車未閂門前面已經冧咗嘢
佢真係出曬事,我可以做證
JR 貨運 = JR西
你講返先記得 係喎
無人駕駛好先進 電腦唔知出軌
有人響cab
根本架車跌左parts 冇人知唔識停
下 屌奶星 連jr自己都割?

2024 7月jr = 2024 8月jr
當年日本國鐵分拆做7間獨立既JR你地臭閪蚑那賤蛆原來唔知架

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%9C%8B%E9%90%B5%E5%88%86%E5%89%B2%E6%B0%91%E7%87%9F%E5%8C%96
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞