[董之英已投降] 校方確認由現職教師重設密碼 承諾公平處理涉事職員

167 回覆
166 Like 4 Dislike
校長都出左嚟喊啦
點解仲要咁對學校
你老母咁樣真係不敗之地,點都唔係自己問題
校長想搬龍門
呢單野唔係我跟開嘅喎⋯⋯
辭職未
間學校好柒
佢唔係賴咁簡單, 直頭係屈, 仲老作人地收過警告信

在學體會公布結果的同日,教工會昨日亦發聲明表示接獲8月底離職的董中前體育科主任求助,調查發現包括董中校長黃攸杰在內多名學校管理層,涉嫌在上周記者會上對前體育科主任作出多項不實指控,包括指該名教師「遺失密碼後不跟進」、「交接工作不合作」,並誤稱該教師曾獲教育局發警告信,使教師名譽嚴重受損。教工會促校方收回不實言論及指控、向該名前主任公開道歉,並向公眾交代事件。
笑死
搞場大龍鳳
但出事就推呢樣推嗰樣
香港教育界真係得啖笑
大把呢d其身不正既校長老師負責「教」人
啲學生踢波咁叻,教下班教畜嘛

踢黎踢去個波都仲係自己腳邊
升到職既人通常都係識推做唔到野
出事就人地孭 功就自己拎
點知今次射膊失敗
正撚樣嚟
美麗新香港,呢類人反而會升官發財
又出warning俾阿Sir
千錯萬錯唔係校長
「哩單野唔係我跟開」
個校長開記者會喺班學生面前喊苦喊忽
好戲到咁
好彩俾人爆到佢講大話姐
俾佢過到骨班學生第時有樣學樣就仆街
但係我肯辭職架,不過我唔會辭囉
無睇開足球, 有冇出過英超球員
Band 3學校d老師,90%都係出面撈唔掂先入嚟教,能力有限,剩返5%貪易升先入嚟教,最後5%係好有熱誠教好班爛仔(宜家已經冇咁濟)

總結,本身d band 3老師大部份都係質素參差騎騎呢
法團校董會目前仍就是否繼續上訴作討論

無人覺得呢句最癲?
無期望都唔掂啦
新老師 : 呢單嘢唔係我跟開 , 我都係照你意思去做!上一手同事都係咁講!
校長 : 今次我真係愛莫能助!我冇印象我有咁講過!你諗下你適唔適合呢份工?
董之英啲打手呢?做乜唔出嚟繼續轉移視線
支持離左職個阿sir告鳩佢誹謗
諉過於人 就係今日美麗新香港所有高層既基本技能!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞