舊公司出多左糧

308 回覆
77 Like 2820 Dislike
我睇唔到問題
由頭到尾樓主係想跟過錯數程序做野
係會計想私了樓主唔肯only
跟程序搵銀行搞樓主肯配合根本無問題
block9佢電話,等語音留言招呼佢
人都走左,理鬼佢啦
佢做錯野在先,就算經銀行msg 你,你noted唔理都得舊上司揾你就話唔知堝,之後唔洗再理佢唔接佢電話吹你唔漲
民事告你就唔收信,佢告你?舉證囉,律師費上堂費佢蝕,佢錯在先,下下人人過錯數我招呼佢仲得了,官問咪話怕詐騙
我依家公司都試過重覆出糧 即係同一個數出兩次
因為依家公司對我都好好
所以我上次做法係出返票比公司 然後留返record比自己
只要樓主建議過舊公司經銀行+樓主態度合作,係落唔到charge的
判咩罪?
銀行一定有程序處理
一個電話就轉? 起碼都叫個會計出返封正式既公司信啦

定你公司個會計知自己7左就想側側膊私了
最好會計失下業
call銀行啦
係煩d,但成個程序正式d

想問下果度係幾錢?
收返佢3000$行政費
報狗
樓主叫𡚒公司跟正常程序去處理,拒絕轉去不明來歷戶口,舊公司唔搞,主動權係舊公司度,樓主有咩問題?
只要樓主冇用呢批錢
點都入唔到
佢已經好清楚通知付款人去銀行搞
你可唔可以講下你幾多歲同姓乜
公司請人可以盡量避開你
只係你有意圖還 就唔算盜竊
你只要表明如果證實轉錯我係將會歸還 咁就得
不過要求佢依正途同出證明囉
唔係就變我洗黑錢
佢唔肯搵銀行處理即係佢自己放棄追討啫 我冇打算吞你嘅
留名睇結果

支持樓主要佢用正式途徑拿番筆錢
唔明點解會計想私了
正常professional既,都唔會咁諗
報東張啦,指定要眼大成日著緊身衫個姐姐採訪
會計係事頭婆咪轉比佢囉
會唔會會計同公司講完過多左,但舊公司無諗住追番舊錢。
所以而家個會計就諗住私下同樓主講轉數快過去會計佢自己ACC
私吞
識玩喎
理撚得佢咩職級係咪老細,表明咁講話錢就一定會比番,但要跟正常程序。總之保障自己就一定唔可以私自轉返比公司
可以幫嘅,但收返admin fee!
叫佢先報警,再通知銀行,到銀行搵你再理。依家咪鬼再理條傻西
郁左你啲錢呀?真係有既銀行應該會解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞